ADANA’DA AYYÜCE TÜRKEŞ HEYECANI

ADANA’DA AYYÜCE TÜRKEŞ HEYECANI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İYİ Parti'de Ayyüce TÜRKEŞ ismi Adana kamuoyunda bomba etkisi yaptı. Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş isminin İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral AKŞENER’inde katılımı ile 13 Ocak’ta açıklanacağı kesinleşti…

ABONE OL
Aralık 28, 2023 14:07
ADANA’DA AYYÜCE TÜRKEŞ HEYECANI
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İYİ Parti’de Ayyüce TÜRKEŞ ismi Adana kamuoyunda bomba etkisi yaptı. Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş isminin İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral AKŞENER’inde katılımı ile 13 Ocak’ta açıklanacağı kesinleşti…

31 Mart 2024 seçimleri için adayların belirlenme süreci devam ederken Adana Büyükşehir için muhtemel adaylar; CHP’de, mevcut Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ak Parti’de Ömer Çelik ‘e yakınlığı ile bilinen İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, İYİ Parti’den ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş.

13 Ocak’ta Adana’ya gelecek olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ayyüce Türkeş’in Adana adaylığını açıklaması kesinleşti.

Ülkücü hareketin merkezlerinden Adana’dan MHP’nin aday çıkartmayacak olması MHP’li seçmende Ayyüce TÜRKEŞ heyecanına sebep oldu. Ayrıca İYİ Parti adayı Ayyüce TÜRKEŞ, DEM Parti’nin aday çıkartma ihtimali ve CHP içerisindeki iç karışıklıklar sebebiyle küskün CHP’lilerin ve Halil NACAR ismine karşı olan kırgın ve küskün AK Partililerinde potansiyel adayı oldu.

Ayyüce TÜRKEŞ, İYİ Parti’ye Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıracak aday olarak kamuoyu tarafından kabul gördü.

Ayyüce Türkeş Taş Kimdir ?

Ayyüce Türkeş Taş 2 Ekim 1977 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Ayyüce Türkeş Taş, ekonomi ve bankacılık uzmanıdır. 2012 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile dünya evine girdi. Selinay ve Alsu adında iki kız çocuğu annesidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu olan Başbuğ Alparslan Türkeş’ in kızıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Yüksek öğrenimini sırasıyla Bilkent Üniversitesi’nde Ekonomi, Bilgi Üniversitesi’nde MBA alanında tamamladı. Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık alanında doktora eğitimi aldı. Türkiye’de finans alanında yaptığı çalışmalar ile kendini gösteren Türkeş, 2012-2023 yılları arasında ABD’nin finans merkezi olan New York’ta kariyerine devam etti. Kurucusu olduğu dünyaca ünlü bir siber güvenlik şirketinin ekonomiden sorumlu en üst düzey yöneticisi olarak çalışmıştır.

Paylaşım Ekonomisi adlı Metropol şehirlerde uygulanmak üzere bir kitap yazmış ve bu eserindeki projeleri başta Japonya olmak üzere birçok ülkede uygulanmaktadır. Türkiye de birçok kamu kurum ve kuruluşuna projeleri aktarılmış Meclis Bütçe Komisyonuna aktarılmıştır.

28. Dönem İYİ Parti Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP