Regl döneminde ne yiyelim, ne içelim?

Regl döneminde ne yiyelim, ne içelim?

ABONE OL
Kasım 5, 2023 12:46
Regl döneminde ne yiyelim, ne içelim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınları hem fiziksel, hem de ruhsal açıdan yoran regl dönemi günlük hayatta bazı değişiklikler yapmayı gerektirebilir. Bu değişiklikler regl sancılarını unutturacak kadar önemli ve etkili!

Magnezyum eksikliğine karşı süt ve çikolata

Bu dönemde kontrolsüzce artan tatlı yeme isteğini 20 gram bitter çikolatayla giderebilirsiniz. Süt, koyu yeşil sebzeler, muz, avakado, patates, yumurta, ayçiçeği çekirdeği, peynir, fıstık ezmesi, fındık da magnezyum yönünden zengin besinlerdir.

B6 tüketin

Balık, tavuk, soya ürünleri, brokoli, muz, havuç, ıspanak ve tahıllarda bolca bulunan B6 vitamini özellikle regl döneminin en önemli kurtarıcılarındandır.

Ananası unutmayın!

Bu dönemde vücudunuzda oluşan ve geçici olarak kilo almanıza sebep olan ödemleri en hızlı şekilde ananas tüketerek atabilirsiniz. Çünkü ananasın içinde ‘bromelain’ vardır. Günde üç litre su içmeyi de unutmayın.

Bir hafta öncesinden tuzu kesin

Regl döneminde vücudumuzda oluşan şişliğin en büyük sebebi tuzdur. Bir hafta önce tuzu kesersek özellikle karnınızdaki şişliğin azaldığını göreceksiniz. Günde bir çay kaşığı tuz bünyeniz için yeterlidir. Salataları baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

İçecekler

Adaçayı ve düşük tansiyon sorununuz yoksa melisa çayı dokunmaya aşırı tepki veren göğüslerinize iyi gelecek. Meme hassasiyetine karşı kola ve kahve yasak.

Kırmızı et tüketin

Kanama sırasında kaybedilen demiri yeniden kazanmak için kırmızı et tüketmek şarttır. Bu dönemde 90 gram kırmızı et ya da 150 gram tavuk eti ya da balık bu açığı kapatmak için yeterlidir.

C vitamini demir emilimini hızlandırır. Bu yüzden yemeklerinizin yanında portakal suyu, domates suyu, maydanoz tüketmeniz çok yararlı olacaktır.

Günde bir avuç kuru üzüm de tüketebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP