İspanyol basınından çarpıcı iddia: Arda Güler’in maliyeti 50 milyon Euro
  • KozanBilgi.Net
  • Gündem
  • İspanyol basınından çarpıcı iddia: Arda Güler’in maliyeti 50 milyon Euro

İspanyol basınından çarpıcı iddia: Arda Güler’in maliyeti 50 milyon Euro

ABONE OL
Temmuz 7, 2023 10:54
İspanyol basınından çarpıcı iddia: Arda Güler’in maliyeti 50 milyon Euro
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk futbolunun son dönemdeki en önemli yeteneklerinden Arda Güler’in Real Madrid macerası başladı.

Dün öğleden sonra ailesiyle birlikte özel uçakla Madrid’e giden 18 yaşındaki futbolcu, sağlık kontrolünün ardından 6 yıllık sözleşmeye imza attı ve transfer İspanyol devinin resmi kanallarından duyuruldu.

FENERBAHÇE 20+10 MİLYON AÇIKLADI

Fenerbahçe, satış opsiyonu 17.5 milyon Euro olan Arda için yaptığı KAP bildiriminde Real Madrid’in 20 milyon Euro peşin ödeme yapıp 10 milyon Euro performans bonusu ödeyeceğini duyurdu. Türk futbol kamuoyu transfere kilitlenirken İspanyol basınından çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

İspanya’da Barcelona Kulübü’nün muhabirliğini yapan gazeteci Toni Juanmarti’ye göre Arda Güler’in transferi, futbolcuya verilecek maaş hariç Real Madrid’e 50 milyon Euro’dan fazla paraya mal oldu.

BABASINA 15 MİLYON EURO KOMİSYON…

Juanmarti sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Arda Güler’in Real Madrid’e maliyeti, oyuncunun maaşını dahil etmediğimizde bile 50 milyon Euro’yu geçebilir. Babasına 15 milyon Euro’dan fazla komisyon ödenecek. Ayrıca oyuncunun ailesinin talebiyle Fenerbahçe’ye ödenecek miktar artırıldı. Pahalı mı, ucuz mu? Bunu zaman gösterecek” ifadelerini kullandı.

Arda’nın babası Ümit Güler’in, oğlunun transferinden 15-20 milyon Euro civarında pay istediği daha önce İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio tarafından da duyurulmuştu.

Arda Güler transferinde ayrıca çıkış kulübü olarak gözüken Gençlerbirliği de FIFA kuralları gereği yetiştirme bedeli alacak. Bu bedel Arda Güler 23 yaşına gelene kadar transfer olduğu her kulüpte ayrıca ödenecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP