Diş ve diş etlerine dikkat

Diş ve diş etlerine dikkat

ABONE OL
Temmuz 3, 2023 14:49
Diş ve diş etlerine dikkat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, diş ve diş eti hastalıklarının Türkiye’de ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını bildirdi.

Dr. Turgay Happani, yaptığı açıklamada, ağız ve diş hastalıkları ile ilgili sorunların çözümü ve hizmetin kaliteli sunumu amacıyla başlatılan çalışmaların özenle sürdürüldüğünü ve vatandaşların “düzenli diş hekimi kontrolü” alışkanlığı kazanması için İl Sağlık Müdürlüğü olarak çaba gösterdiklerini belirtti. Dr. Happani, “Diş ve dişeti hastalıkları Türkiye’de ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer almakta, ülkemiz bireylerinin yüzde 96’sını etkilemekte, sigara ve tütün kullanımı, yanlış beslenme, ağız ve diş sağlığına bakımın ve düzenli diş hekimi kontrolünün yetirli olmaması nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunu olarak varlığını sürdürmeye devam etmektedir” dedi.

Diş ve dişeti hastalıklarının Türkiye ekonomisine verdiği zararların da azımsanmayacak oranda olduğunu kaydeden Dr. Happani, “Hiç bir zaman unutulmamalıdır ki, vücut sağlığı, ağız ve diş sağlığı ile başlamaktadır. Bu nedenle ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum risklerini arttırmaktadır.

Ağız ve diş sağlığına yönelik tedavi edici hizmet verecek olan sağlık kuruluşlarının fiziksel yapılarının, çalışan ve hasta memnuniyetini sağlayacak şekilde oluşturulması, tanı ve tedavi için gerekli tıbbi cihazların eksiksiz olması hizmet sunumundaki kalite ve verimliğin sağlanması da çok önemli faktörlerdir” diye konuştu.

Dr. Happani, hoş olmayan fiziksel şartlarda, yetersiz cihazlarla hizmet vermeye çalışan ağız ve diş sağlığı polikliniğinin modern bir şekilde dizayn edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Yeni binamızda teknolojinin en son olanaklarını kullanarak, hizmet kalitesinin sürekliliği ve koşulsuz hasta memnuniyeti temel felsefesi ile Kilis’te yaşayan vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunulmaktadır. Halen 4 diş hekimi ve 4 diş teknisyeni ile hizmet vermekte olan polikliniğimiz, yeni atanan 5 yeni diş hekimi arkadaşımızın Temmuz ayında göreve başlamasıyla birlikte sunmuş olduğu hizmetin kalite ve çeşidini artıracak diş çekimi ve diş taşı temizliği dışında dolgu, kanal tedavisi ve protez hizmetlerinin tamamı da birarada verilecektir.

Bakanlığımızla yapılan görüşmeler sonrasında, yeni Kilis Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği devlet hastanesinden ayrı kendi başhekimi kendi hastane müdürü olan uzman diş hekimlerinin de görev yaptığı müstakil bir sağlık kuruluşuna, ağız ve diş sağlığı hastanesine dönüştürülmesi teklifimiz uygun görülmüştür. Onay gelir gelmez en kısa bir sürede ağız ve diş sağlığı hastanemiz faaliyete geçirilecektir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP