Gebelik ve Diş Bakımı

Gebelik ve Diş Bakımı

ABONE OL
Temmuz 3, 2023 14:46
Gebelik ve Diş Bakımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamilelik dönemi ağız ve diş bakımının ihmal edilmemesi gereken bir dönemdir. Özellikle hamilelik esnasında diş kayıpları ve bakımı ile ilgili pek çok hikaye anlatılmakta, hamileliğin diş sorunu olmadan geçmeyeceği, beklenen her bebeğin annenin bir dişine mal olacağı gibi yanlış inançlar bulunmaktadır.

Diş sorunları hamilelik döneminde artmaz. Diş etleri zayıflar ve enfeksiyon riski artar. Temizlik ve bakımı ihmal edilen dişlerin tedavisi zorlaşır. Hatta ilerlemiş diş ve ağız problemleri pek çok tehlikeye sebep olabilir.

Dişler gebelikte de her zaman olduğu gibi temizlenmeli ve fırçalanmalı, özellikle şeker ve tatlı tüketimine dikkat edilerek bu tür gıdalardan sonra mutlaka fırçalama yapılmalıdır. Sağlıklı yaşam için bir gereklilik olan düzgün beslenme kurallarına gebelik döneminde de mutlaka uyulursa diş sağlığı güçlenecektir. Taze meyve ve sebzeler tüketilmeli, ağız tuzlu su ile temizlenerek besin artıklarının uzaklaşması sağlanmalıdır.

Diş eti kanamalarının sıklaşması hamile kadınlardaki aneminin artışına sebep olabilir. Düzenli fırçalamaya başlanıldığında bir süresonra kanamalar normale dönmeye başlayacaktır.

Hamilelik diş tedavilerinin asla yapılamayacağı bir dönem değildir. Hamile kadınlar bu dönemde de diş hekimi kontrollerine devam edebilir. Doktorunuza hamile olduğunuzu belirtmeniz halinde gebeliğinize zarar vermeyecek tedavi modelleri hakkında size bilgi verecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP