Adana’da “köprü” yalanı!

Adana’da “köprü” yalanı!

ABONE OL
Aralık 8, 2023 19:21
Adana’da “köprü” yalanı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OKTAY EROL

Olay Adana’da yaşamamış, olanları uzaktan izlemiş olsam “doğrudur” diyeceğim de, Adana’nın içinde böyle bir olayın varlığından söz edilince “bu denli kirlenmeyin” demeden edemiyorum!

Seçim öncesinde, ülkemizin dördüncü büyük köprüsü diye duyurulan, açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, yapımı tamamlanıp açılışı yapılmıştı. Adana’nın merkez ilçelerinden Yüreğir’i, Seyhan/ Çukurova ilçelerine bağlamasının yanı sıra, Çukurova Üniversitesi’ne gidiş/ dönüş için kullanılan baraj set üstünün sıkışıklığını giderdiğini söylemek yanlış olmaz! Bir de buna Kent Hastanesi’ni eklediğinizde, köprünün önemi daha iyi anlaşılır!

***

Köprünün Yüreğir’deki ucu geniş bir göbekte son buluyor! Toplu taşıma araçlarına Kent Hastanesi ya da Çukurova Üniversitesi için binen yolcuların, ilki göbeği dönerken inmek zorunda! Burada inenler hastaneye gidecekler; kimi hasta, kiminin bebeği kucağında, kimi yaşlı, kimi yürüyecek durumda değil! Durumu anlatırken “vicdanım elvermiyor” dedi yetkili bir isim…

Önceden, hastane kapısına yakın “akıllı dönüş” varken, yurdumuzun dördüncü büyük köprüsünden geçilip, “akıllı dönüş” kullanılarak hastane yolcuları bırakılıyormuş! Ancak karayollarının “akıllı dönüşü” kapatması nedeniyle, köprüden geçmek yerine otoban kullanılmaya başlanmış!

***

Yalan, çirkin davranışların tümü burada başlıyor… Geçtiğimiz günlerde çok konuşulan/ Türkçe bilmeyen seçmeni ekrana getiren televizyon kanalı, olanları izleyicisine öyle bir duyurdu ki; sanki Başkan Karalar bunun için özel çalışmış gibi, sanki “iktidardan” birinin yaptığı/ gerçekleştirdiği bir hizmeti yasaklamak için gecesini/ günsüzüne katmış gibi! Bu yurdun karayolları ne günler için varsa…

Tv kanalında şu sözler allandıra/ ballandıra anlatıldı: “CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete açtığı ve Türkiye’nin en büyük 4. köprüsü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden otobüsleri geçirtmeyerek Adanalılara adeta işkence yapıyor.”

***

Anakent Belediyesi’nden yetkili bir isim, Zeydan Karalar’ın “otobüslerin otobandan Hastaneye gitmesi” konusundan bilgisi bile olmadığını, “akıllı dönüşün” kapatılmasının ardından buna gerek duyuldunuğu söyledi! Ayrıca Karayolları ile görüştüklerini, hastane önünden “akıllı dönüş” verilmesini istediklerini söyledi!

İlk nasıl duydum biliyor musunuz? Yıllardır tanıdığım, aramızda yakın ilişki olan bir “AKP hayranı” tanıdık aradı. Sözde Başkan Karalar’a oy verdim ya, onun için de attı/ tuttu! Karalar’ı savunmak bana düşüyor sanki! Yalnız “aklının çalışacağı şeyle uğraş, bak bu seni aşıyor ” diyerek tepki gösterdim! Konuya ilişkin bilgi edinmeliydim! Durumu bilenlerden, yetkilerden aldığım yanıt bambaşkaydı!

Bir gün sonra “tanıdığa” döndüm. Değil kendini, “hiç kimseyi” bir politikacı için “kırmak” istemediğimi, ayrıca “doğruyu” bilmeden konuşmanın nelere neden olduğunu anlattım!

Bunu “biz” burada başardık da, Adana dışında “birinin” bunu başarmasının, doğru bilgiye ulaşmasının yolu o denli “kolay mı” acaba? Şunu söylemek suç olmamalı; yalanlardan, çirkinliklerden bıktık gerçekten!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP