casino siteleri
Yüz Sisi Yapmanın 5 Yolu

Yüz Sisi Yapmanın 5 Yolu

ABONE OL
Mart 6, 2023 15:59
Yüz Sisi Yapmanın 5 Yolu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaz ve kış aylarında yüz sisi kullanabilirsiniz. Yazımızda farklı cilt tipleri için yapabileceğiniz yüz sisi tarifleri vereceğiz.

1. Dengeleyici Yüz Sisi
Genellikle temizleyiciler cildi yumuşatmak ve makyajın çözülmesine yardımcı olmak için alkali olarak yapılır. Bu, cildinize zarar verebilir ve genellikle yaklaşık 5,5 pH değerine sahip olan değerli cilt bariyerine zarar verebilir.

Kendi yüz spreyinizi yaptığınızda, cilde hafif asidik özellikleri geri kazandırarak pH’ın yeniden dengelenmesine yardımcı olabilirsiniz.

2 yemek kaşığı çiğ elma sirkesi
50 ml sis sprey şişesi
Arıtılmış su

Şişeye elma sirkesini ekleyin ve kalanı damıtılmış suyla doldurun. İstediğiniz kadar soğutun ve her kullanımdan önce çalkalayın.

2. Yaşlanma Karşıtı Yüz Sisi

Sabah güzellik listenize C vitamini eklemek, zararlı serbest radikallere karşı harika bir savunmadır. Bu yüz sisi, güneş hasarı ve kirlilikle aynı anda savaşır.

180 ml su
3 poşet hibiskus (hatmi)çayı
30 ml cadı fındığı
1/2 çay kaşığı C vitamini tozu
Sis sprey şişesi

180 ml suyu kaynatın, ısıyı kapatın ve üç organik hatmi çayı poşeti ekleyin. 20 dakika boyunca örtülü olarak demleyin. Çay poşetlerini çıkarın ve 30 ml alkolsüz cadı fındığı ve 1/2 çay kaşığı C vitamini tozu ekleyin. İyice karıştırın ve küçük bir sprey şişesine aktarın.

Hazırladığınız karışımdan önce boynunuza küçük bir miktar uygulayarak hassasiyetin olmadığından emin olun ve ardından her sabah temizledikten sonra kullanın.

1-2 haftaya kadar buzdolabında saklayın.

3. Yağlı Ciltler İçin Tonlayıcı Yüz Mist

Sanılanın aksine tüm cilt tiplerinin toniğe ihtiyacı vardır. Tonikler sadece yağ üretimini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda yıkandıktan sonra kalan makyaj kalıntılarını da giderir.

Aloe vera gibi doğal iltihap önleyicilerin eklenmesiyle tahriş olmuş cildi yatıştırır, kızarıklığı ve iltihabı azaltır. Yüz sisi için bu tarif, cadı fındığı sayesinde yağlı cilt nemlendirme ihtiyaçlarını tıkanmadan karşılar ve gözenekleri sıkılaştırır.

Sis sprey şişesi
Yaklaşık 2 yemek kaşığı alkolsüz cadı fındığı
1 çay kaşığı aloe vera jeli

Cam sprey şişesine 2 yemek kaşığından biraz daha az cadı fındığı ekleyin ve 1 çay kaşığı aloe vera için yeterli alan bırakın (veya önce aloe vera ekleyin). Birleştirmek için her kullanımdan önce çalkalayın. Buzdolabında saklayın ve 1-2 hafta içinde kullanın.

4. Nemsiz veya Hassas Ciltler İçin Gül Suyu Yüz Mist

Gül suyu cildi hem yatıştırır hem de nemlendirir, bu da onu susuz veya kuru ciltler için ideal hale getirir. Gülün doğal yağlarının iltihap önleyici ve cildi iyileştirici tedavi edici özellikleri de sabah şişkinliğini hafifletmeye yardımcı olur.

Tahriş veya kızarıklık ile birleşen kuru ciltler için, çift görevli çalışması için isteğe bağlı papatya esansiyel yağını ekleyin.

5. Her Cilt Tipi için Yüz Sisi
Hangi sisin sizin için doğru olduğundan emin değilseniz, anti-inflamatuar, akne ile savaşan ve antioksidanları yüksek olan bu yeşil çay toniği ile yanlış yapmış olamazsınız. Üstelik yapımı da çok basit!

1 yeşil çay poşeti
Sis sprey şişesi
İsteğe bağlı: 2-3 damla E vitamini yağı

Bir çay poşetini bir bardak kaynar suda 4-5 dakika demleyin. Çay poşetini çıkarın ve bardağı soğutmak için buzdolabınıza koyun. Cildinizde kullanırken nemi hapsetmek için 2-3 damla E vitamini yağı ekleyin.

Soğutulmuş çayı bir cam sprey şişesine ekleyin ve buzdolabında saklayın. Temizledikten sonra günde iki kez kullanın. Her kullanımdan önce iyice çalkalayın. Kalan yüz sisini buzdolabında saklayın.

Bir toniğe benzer şekilde, yeşil çay bazına aşağıdaki bileşenlerden herhangi biri eklenerek günlük yüz sisi özelleştirilebilir:

Kuru veya yaşlanan cilt : Yaşlanan veya kuru cildi tedavi etmek için yüzünüze 4 ila 6 damla argan, jojoba veya avokado yağı ekleyin. Her kullanımdan önce iyice çalkalayın. Özellikle Jojoba, cildimizin kendi sebum veya yağıyla ne kadar yakından ilişkili olduğu için kuru ciltler için harika bir seçimdir. Cildimizin yağını taklit eder ve bu nedenle kolayca emilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP