Pırasada Verim Arttırmak. Toprak yapısı verimi artırmaktadır. Tınlı-killi topraklarda en başarılı sonucu vermektedir. Ancak organik besin maddelerine zengin topraklardaki yetiştiriciliği çok başarılı olmaktadır. Yetiştirmede en çok ihtiyaç duyulan ve verime en çok etkisi olan besin elementi azottur. Bitki daha az fosfor ve potasyuma ihtiyaç duymaktadır. Azotlu gübreyi birkaç defada vermek verimi ve kaliteyi arttırmaktadır. Su tutma kapasitesi yüksek topraklarda yapılan yetiştiricilikte hem verim hem de kalite yükselmektedir. Su tutma kapasitesi yüksek topraklarda yapılan yetiştiricilikte hem verim hem de kalite yükselmektedir. En uygun toprak pH 6.0-6.5 arasında olmalıdır. Pırasa tohumu almak amacıyla üretildiğinde iki yıllık bir sebze olmaktadır.
Pırasada Verim Arttırmak. Birinci yılda bitki vejetatif olarak kalmaktadır. İkinci yılda çiçek tohum oluşturmaktadır. Pırasa tohumları ile üretilmektedir. İki farklı üretim şekli bulunmaktadır. Öncelikle kıraç alanlarda ve yağışın az olduğu yerlerde ekim nöbetine uyulmalıdır. Nadas uygulamasında toprağımızı 1 yıllığına dinlenmeye almak önemlidir. Bu durum bir yıl sonraki üretime verim olarak yansıyacaktır. Eğer sulama imkanımız var ise seçeneklerimiz de çoğalmaktadır. Aynı bitkinin art arda ekilmesi toprağın belirli bir derinliğindeki bitki besin maddelerini kullanmayı teşvik edici bir durumdur. Bitki artıklarının yakılması önlemeliyiz. Hasat ettiğimiz ürünün artıklarının toprağa uygun şekilde ve uygun zamanda karıştırarak çürümeleri sağlanmalıdır. Bu işlem toprağımıza organik madde veya bitki besin maddesi kazandıracağı gibi bir sonraki ürünü ekme döneminde de bizlere temiz bir ekim yatağı sunacaktır. Erozyona karşı mutlaka önlem alınmalıdır. Buğday sap veya artıklarını arazimizde bırakarak oluşabilecek rüzgar erozyonuna karşı tedbirimizi almış oluruz.
Pırasada Verim Arttırmak. Eğer arazimiz meyilli ise meyil istikametinde toprak işlemeden kaçınmalıyız. Meyil dik olarak toprak işlemeyi yapmak oluşabilecek şiddetli yağış durumlarında toprağımızın taşınmasını önleyecektir. Tarla işlemi trafiğini mümkün olduğunca azaltın. Gereksiz veya zamanında yapılmayan toprak işleme faydadan çok zarar yaratacaktır. Toprağı devirerek işleyen alet veya makinelerde kaçınmalıyız. Ayrıca, toprağımızı mümkün olduğunca yırtarak işleyen alet ve makineleri kullanmayı tercih etmeliyiz. Hiç bir zaman gereğinden fazla gübre kullanmamalıyız. Gereğinden fazla gübre kullanmak faydadan çok zarar getirecektir. Toprak pH dengesini fazla gübreleme sonucu etkilemeniz toprağı yakabilir veya zarar verebilir. Ekim veya dikim zamanlaması doğru yapılmalıdır. Zamansız yapılan ekim işlemleri toprağa fayda sağlamaz ancak zarar vermektedir.