Pembe Domates Çeşitleri

Pembe Domates Çeşitleri

ABONE OL
Mart 14, 2023 07:23
Pembe Domates Çeşitleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pembe Domates Çeşitleri

Pembe Domates Çeşitleri. En ucuz ve bol bulunan bir vitamin kaynağıdır. Çünkü her türlü yemeğin hazırlanmasında içerisine girmektedir. Bununla birlikte suyu, salçası ve turşusu ile birlikte halkın beslenmesinde domatesin önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu nedenle domates, üretimi en çok yapılan ürünlerden biridir. Çünkü vitamin ile birlikte mineral bakımında önemlidir.

Domatesin okzalik asit miktarı çoğunlukla yüksektir. Bu nedenle böbrek taşı olan kişilerin domatesi çok tüketmemesi önerilmektedir. Domates yetiştiriciliğinde çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Çünkü çeşit bakımından zengin olan domates birçok şekilde yetiştirilebilmektedir. Domates yetiştiriciliğinde tohumdan ve fideden yetiştiricilik mümkündür. Yetiştiricilik ve pembe domates tohumu çeşitleri yazımızın devamında yer almaktadır.

Çeşitleri:

Hibrit Yarı Sırık Pembe Köy Domates T. Spread F1

Hibrit Sırık  Domates T. Pembe Ay F1

H. Sırık Pembe Domates T. Orwell F1

Hibrit Domates Barra F1 (Oturak – Pembe Köy)

Hibrit Yarı Sırık Pembe Köy Domates Ilıca Köy F1

H. Pembe Domates NT – 9697

Hibrit Sırık Pembe Domates Cania F1

Hibrit Yarı Sırık Köy Domatesi Regnery F1

Pembe Domates Çeşitleri.  Son yıllarda domates ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Bu doğrultuda ise domateste bulunan likopen maddesinin insan vücudunda oluşabilen zararlı tümörlerin çoğalmalarını yavaşlattığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle bu maddeyi ihtiva eden bazı preparatların piyasada yer almaya başladığı da görülmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde günde 15 mg likopen tüketilmelidir. Çünkü günde 15 mg tüketilen domates, prostat kanseri yayılımını yarı yarıya düşürmektedir. Bu durum ise klinik olarak kanıtlanmıştır. İntfa tarım bünyesinde pembe domates tohumu mevcuttur, doğal, standart ve hibrit çeşitler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Pembe Domates Çeşitleri.  Ekiminden hasat süresine kadar ortalama 80-100 gün, fide dikiminden hasat süresine kadar ise ortalama 60-80 günlük bir zaman dilimi olmaktadır. Sofralık domatesler gönderilecek pazarın uzaklığına bağlı olarak farklı olgunluk dönemlerinde veya farklı zamanlarda hasat edilmektedir. Bu nedenle uzak pazarlar için domatesin rengi yeşil-pembe iken hasat yapılması uygundur. Buna karşılık pembe domates tohumu fazla uzak olmayan pazarlara pembe-kırmızı renkteyken hasat edilmesi uygundur. Domatesler salçalık, kurutmalık veya hemen tüketime sunulacak ise tam kırmızı-koyu kırmızı renkte hasat edilmelidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP