Karme Çilek Fidesi; Kurulum alanları, iklim istekleri ve bakım işlemleri mutlaka fidenin istediği koşullarda yapılması gerekmektedir. Eksi sıcaklık derecelerinde yetiştiriciliği yapılmamaktadır. Saman, kuru yaprak gibi materyallerle örtülerek karme çilek fidesi dondan korunması gerekmektedir. Derin, verimli, nem tutma kapasitesi yüksek, iyi drene edilmiş ve kumlu, tınlı topraklarda daha iyi yetişmektedir. Ancak, kireç miktarı fazla olan topraklar, çilek yetiştiriciliği için tavsiye edilmemektedir.
Hafif, kumlu, çakıllı veya taşlı topraklarda daha iyi verim alınmaktadır. Killi ağır veya ıslak topraklara göre daha iyi yetişmektedirler. Sebzelerden sonra çilek kurulacak alanda en az 4-5 yıl sonra yapılmaktadır. Normal topraklarda 3-4 ton yanmış çiftlik gübresi verilmesi gerekmektedir.
Karme Çilek Fidesi; Bakım işlemi, az dikiminde, dikimden sonra sulama, kol temizliği, zararlı ve hastalıklarla mücadele, ot mücadelesi yapılması gerekmektedir. Kış dikiminde yaz dikiminde olduğu gibi sulama kol temizliği, ilaç veya çapa ile yabancı ot mücadelesi, zararlı ve hastalıklarla mücadele yapılmaktadır. Çilek gübrelemesinde dikimden önce verilen potas ve fosfor yeterli olmaktadır. Yetiştiriciliğinde fazla azotlu gübre kullanılmamalıdır. Hasattan sonra gübreleme, sulama, kol temizliği ve ot mücadelesi mutlaka yapılması gerekmektedir. Sulama düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Damlama veya yağmurlama sulama yapılmaktadır. Karme çilek fidesinin hasadı günün serin saatlerinde yapılmaktadır. Genellikle sabah 8–10 arası en uygun saatler olmaktadır. Yıllara göre, verim artışı olmaktadır.
Karme Çilek Fidesi; En önemli özelliği ise meyve kalitesinin çok iyi olmasıdır. Dikim için, masuralar kurulmaktadır. Sonbahar ve ilkbahar karme çilek fidesinin dikim sayısı olarak farklılık görülmektedir. Sıra üzeri 30–35 cm ve sıra arası 25–30 cm arasında dikimi yapılmaktadır. 1000 metrekareye 4000 ile 6000 arası çilek fidesi kullanılmaktadır. Çok soğuk alanlarda ise, malçlama yapılması daha uygun olmaktadır. Bu şekilde, yabancı ot kontrolü, sulama aralığının uzatılması, meyvelerin temiz kalması ve meyvelerde daha az meyve çürüklüğüne neden olmaktadır. Tadı diğer çeşitler arasında en iyi olanıdır. Meyve büyüklüğünün bütün sezon aynı olmasıdır. Bu çeşit, meyve toplamaya da çok elverişli bir yapıya sahiptir. Çilek bahçesi toprağın durumuna göre 2 veya 3 yılda bir yenilenmesi gerekmektedir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.