San Andreas Çilek Fidesi

San Andreas Çilek Fidesi

ABONE OL
Mart 14, 2023 14:03
San Andreas Çilek Fidesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

San Andreas Çilek Fidesi

San Andreas Çilek Fidesi; çiçekler salkım şeklindedir. Çilekte iyi tozlanması gerekir. İyi tozlanmamış meyvelerde şekil bozukluğu olur. Tozlanmadan sonra meyve genelde 30 veya 35 günde olgunlaşır. Ancak, san andreas çilek fidesinin yaprakları canlı ve yeşil olmalıdır, kahverengi kenarlar veya solmuş uçlar olmamalıdır. Hastalıklara karşı dayanıklı bitki kullanılmalıdır.

Üzümsü meyveler grubundadır. Çünkü, çilek yüzey kök yapısına sahip sürünücü bir bitkidir. Dolayısıyla kökler iyi 50-60 cm’ ye kadar iner. Sert topraklarda ise kökler sürünücü olarak büyür. İhtiyaçları olan toprak ve gübre koşulları sağlandığı zaman tarlada ve kaplarda yetiştiriciliği yapılmalıdır.

San Andreas Çilek Fidesi; erkenci olan bu çeşit sezon boyunca sürekli olarak meyve verir, hastalıklara karşı direnci iyi olan çilek çeşididir. Soğuklama ihtiyacı düşük bir çilek fidesi çeşididir. Çünkü, çilek fidesi bakımı oldukça zor olan bir üründür, narindir çilek tarım alanı mutlaka temizlenmelidir. Yüksek yerlere çilek alanları kurulmalıdır. Özellikleri ise, orta derecede nötr gün bitkisidir ve bu özelliğinden dolayı kısa gün çeşidi gibi dikilebilir. Sıra üzeri mesafe 25 cm, sıra arası 30 cm, set genişliği, 60-70 cm, setler arası, 30-40 cm, set yüksekliği, 15-20 cm olarak dikimi yapılmaktadır.

Çilek fidesi yetiştiriciliği hususunda bitkilerin hızla çoğaltılması için yaprak çeliklerinden fide elde etme yöntemi kullanılmaktadır. Genç ve orta yaşlı yapraklar, yaprak kınları ile alındıktan sonra 2 cm kadar iki ayrı yerden çizilerek dikilmektedir. Yaprak çelikleri tarladan alındıktan sonra çuvallara sarılarak seralara getirilmelidir. San andreas çilek fidesinin dikiminden sonra ise su içerisinde muhafaza edilmelidir. Çilek bahçesi kurulumu için kullanılacak fideler muhakkak özel bir fidelikte üretilmelidir. Kesinlikle meyve üretilmekte olan bahçelerden fide alınmamalıdır.

San Andreas Çilek Fidesi; meyveleri iri, aroması iyi olan çilek çeşididir. Yola dayanıklı, bitki büyüklüğü ve gücü fazla, oluşturduğu meyve görüntüsü dolgundur. Meyve rengi bakımından biraz daha açık renklidir. Oldukça erkenci bir çeşit grubundadır. Albion  gibi muhteşem görüntü ve tada sahip meyveleri olan bu çeşit de oldukça erkencidir. Camaroso’dan erkenci olan bu çeşit de sezon boyu kesintisiz olarak meyve iriliğini bozmadan ürün vermektedir.

Yetiştiriciliği yapılan san andreas çilek fidesi çilekte, kısa günde çiçek gözleri  uzun günde kol gelişimi meydana gelir. Ancak, çilek eksi düşük derecelere kadar soğuk koşullarda yetiştirilir. Soğuk bölgelerde ise bitkilerin dondan korunması gerekmektedir. Dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP