Beyaz Gülün Anlamı Nedir?

Beyaz Gülün Anlamı Nedir?

ABONE OL
Şubat 15, 2023 19:58
Beyaz Gülün Anlamı Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz Gül Ne Anlama Gelir?

Gül dediğimizde hep aklımıza ”Kırmızı Güller’‘ gelir peki beyaz bir gülün neyi özel kıldığını, beyaz gülün anlamını hiç merak ettiniz mi?

Güller her zaman popüler olmuştur ve diğer tüm çiçekler gibi onlar da, derin anlamlar taşırlar.

Gül, başka bir çiçeğe kıyasla zengin bir tarihe sahip olan bir çiçektir. Yüzyıllar boyunca gül, sevgi ve saf ve derin duyguları sembolize etmek için kullanılmıştır. Sözlerle konuşabileceğinden daha fazlasını taşır.

Renk olarak beyaz, her zaman saflık ve erdemle eş anlamlı olmuştur. Hiç bozulmamış ve bitmemiş bir dünyanın masumiyetinin sembolü olmuştur. Bu nedenle, samimiyet, saflık ve iffet, beyaz bir gülün bariz anlamlarından bazılarıdır. Karşı tarafa sevginizin ne kadar saf olduğunu, samimiyetle yaklıştığınızı göstermek için beyaz  gül kullanabilirsiniz.

Beyaz güllerin bir demet anlamı, masumiyet ve saf aşktır. Beyaz gül, tutkulu sözlerden bahseden kırmızı gülün aksine, sadeliği ve bozulmamış saflığı simgeler.

Beyaz gül, kırmızı gülün simgelediği tutkudan daha çok sadakat, saygı ve alçakgönüllülükle sürdürülen bir sevgiden söz eder. Yani, beyaz bir gülün anlamı, her şeyin ötesine dayanan, değişmeyen bir sadakattir.

Sonuç olarak, beyaz güller masumiyet ve saflık anlamına gelir. Beyaz güllerin aşk dışında da birçok anlam ve sembolü vardır.

Bu çiçek aynı zamanda hakikati, sessizliği, gizliliği, saygıyı, alçakgönüllüğü, tılsımı ve gençliği temsil eder. Beyaz güllerden arkadaşınıza bir buket hediye ettiğinizde, sevgi, dostluk, umut ve saygı duyguları anlamına gelir.

Düğünlerde: Gelin gülü olarak da bilinen beyaz gül, geleneksel bir düğün çiçeğidir. Bu anlamda beyaz, birliği, erdemi ve yeni bir sevginin saflığını temsil eder. Gelinler tarafından beyaz gül buketleri taşıyan gelenek, 1840 yılında Kraliçe Victoria’nın düğününde başladı. O zamandan beri, saflık, bekaret ve masumiyet anlamına gelir. Kadınların temiz ve lekesiz şöhretini gösterir.

Yıl Dönümleri : Yıldönümleri beyaz güller vermek için uygun bir zamandır. Sevgiliyken tutkulu aşkı simgeleyen Kırmızı Gül hediye ederken evlendikten sonra saf sevgiyi ve sadakatı simgeleyen beyaz güller  doğru bir seçim olabilir.

Cenazelerde: Beyaz gül cenazelerde başsağlığı dile getirmek için kullanılır. Cennet, sevgi, saygı ve onuru sembolize ederler.

Beyaz gül aynı zamnda Hristiyanlar için Cennetin Mistik Gülünü, yani Meryem Ana’yı temsil eder. Beyaz ışık, saflık, şan ve sevinç sembolüdür.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP