KURBAN!?

KURBAN!?

ABONE OL
Temmuz 30, 2024 06:27
KURBAN!?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ZAHİDE UÇAR

PKK İle Mücadelede Güvenlik Güçleri Yalnızdır

Aslında Kurban etmenin anlamı, “Allah’tan gayrı içinde ne varsa ondan vaz geçmektir”. Hz. İsmail neden kurban edilsin? “İsmail’i kurban et emri” ; nefsin çok sevdiği, hak ve hakikatin önüne geçen sevgilerin, perdelerin aradan kaldırılması emridir. O perdeden Hak ve hakikat uğruna vaz geçen Hz. İbrahim, İsmail’i gönlünden çıkardığı an aslında gerçek KURBAN yapılmıştır. Dolayısı ile kurban edilen Hz. İbrahim’in nefsiydi.

Makam, güç ve para hırsıyla ülkeyi kana bulamaktan çekinmeyen, yalan saltanatın sahipleri, haramzadeler, şeytanın hizmetçileri milletin Kurban Bayramını kutluyor ya? En çok da ona gülüyorum. Kinine(şeytanın özelliğidir kin) sahip çıkmayı ibadet sayanlar, her baktığı yere ve işe “buradan ne kadar rant-çıkar elde ederim?” diye bakan, “henüz türünün adını tam olarak koyamadığımız” zamanın deccal artıkları NEFİSLERİNE TAPINIRKEN, millete ahlaki değerlerden bahsediyor. Oysa kendileri bilinen bütün ahlaki ve etik değerlerin orucunu tutupyalan-talan-hırsızlık-ihanet-cinayet masalarında demleniyorlar.

 Ve nefsine tapınan yaratıklar nefislerini beslerken, gariban hayvanları kurban edip rahatlıyorlar…

Nefsine tapınıp, nefsini kurban edemeyip hayvanları kurban edenlerin değil ama;

Nefsini aç bırakıp, “ben değil, biz diyebilenlerin”, nefsinin peşinden gitmek yerine, nefsiyle mücadele edenlerin Kurban Bayramı kutlu olsun.

 

Zahide UÇAR

Z_eucar@yahoo.com.tr

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.