İdris Keşan

İdris Keşan

ABONE OL
Haziran 28, 2023 06:43
İdris Keşan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu hafta ekranlarınıza çok önemli bir ismi konuk olarak getiriyorum. Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sayın İdris Keşan’ı sizlere tanıtmaya çalışacağım.

Sevgili İdris kardeşime sorularımı yöneltmeden önce İdris Keşan’ın çocukluk ve okul arkadaşım olduğunu ve bu arkadaşlığımızın köklü bir şekilde devam ettiğini belirtmek istiyorum.

İsterseniz artık sorularımızı yöneltelim.

Sayın Keşan öncelikle hoş geldiniz. Okurlarımıza kendinizi tanıtır mısınız?

Sevgili Türkeş Kardeşim öncelikle beni okurlarınızla tanıştırma imkânı verdiğiniz için size teşekkür ediyor değerli KozanBilgi.Net okurlarına sevgi ve selamlarımı göndermek istiyorum.

1 Temmuz 1965 yılında Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini sizin de belirttiğiniz gibi Kozan Gaziköy Kasabası okullarında tamamladım. Gaziköy Kasabasının o muhteşem, mükemmel yıllarında çok güzel günlerimiz, çok güzel anılarımız oldu. 1976 yılında Gazi köyü ilkokulundan, 1979 yılında Gazi köyü ortaokulundan ve 1985 yılında da Gazi köyü lisesinden mezun oldum.

Her insan gibi bir ekmek mücadelesiyle Gaziköy’den ayrılıp gurbete çıkma ihtiyacı hissettiniz. Bize o günlerinizi anlatır mısınız? Gaziköy’den buralara kadar nasıl geldiniz?

Türkeş Bey, ben yıllarca Mersin, Marmaris gibi il ve ilçelerde turizm sektöründe çalıştım. 1980-1984 yılları arasında Adana’da iş hayatına atıldım. İskenderun, Mersin Muğla ve Marmaris turizm bölgelerinde 1994 yılı mayıs ayına kadar başarılı bir meslek hayatı geçirdim. Değişik sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulundum. 1994 yılında AKSAZ Onarım Destek Komutanlığı bünyesinde işçi olarak çalışmaya başladım. Aynı işyerinde baş temsilcilik görevi yürüttüm. Hayat mücadelem hep çalışmakla geçti ve Türk Harb-İş Sendikasının 14. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkan Yardımcılığına seçildim.

Türk Harb-İş sendikasında Genel Başkan Yardımcısı olarak göreviniz nedir. Sendikal ve siyasi çalışmalarınızı nasıl yürütüyorsunuz? Hangi alanlar içerisinde faaliyette bulunuyorsunuz.

Türkeş Bey, Kamu ve özel iş hayatımda sendikal ve siyasal çalışmalarımı da beraberinde yürüttüm. Sendikal hayatımda baş temsilcilikten başlayarak Türk Harb-iş sendikası teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldım. Yöneticilik döneminde sendikamızın 2012 yılında çıkan sendikalar kanunu çerçevesinde iş kolu (milli savunma) savunma ve güvenlik olunca, özel güvenlik sektöründe de örgütlenme çalışmalara hız verdik.

Sendikanızın teşkilat yapısı nedir? Kimlere hizmet veriyorsunuz?

Sendikamızın teşkilat yapısı Milli Savunma Bakanlığı iş yerleri ve A.B.D, NATO ve özel güvenlik çalışanlarını kapsamaktadır.

Okurlarımıza bir de üyelerinizden bahsedelim isterseniz. Şu an mevcut kaç üyeniz var?

23.200 Üyemiz bulunmaktadır. Teşkilatımızın ana yapısını teşkil eden Milli Savunma Bakanlığı işyerlerimizden 20.000 üyemiz bulunmaktadır.

Bu üyelerimizi milli savunmanın görünmeyen kahramanları olarak niteliye biliriz. Savaş uçaklarımızın bakımını ve onarımını, savaş gemilerimizin, denizaltılarımızın imalatını ve bakım onarımını, tanklarımızın imalatını ve bakım onarımını yapan nitelikli ve teknik personellerden oluşmaktadır.

Peki, üyelerinizle yakınlığınız, iletişiminiz var mı? Onlara nasıl ulaşabiliyorsunuz?

Türk Harb-iş sendikası merkez yönetim kurulu ve şahsım, üyelerimizle demokratik temayüller ve saygı hoşgörü sistemine bağlı ayniyet duygusu içerisinde bağlı bir telefon kadar birbirimize yakınız.

Türk Harb-iş sendikasının toplu sözleşme yapma konularında tecrübe ve birikimi nedir?

Türk Harb-İş sendikası 50 yıllık toplu sözleşme yapan tecrübe ve birikime sahiptir. Ve 1 Mart 2015’te M.S.B ile TİS görüşmelerine başlayacaktır.

Üyelerinize eğitim programlarınız oluyor mu?

Eğitim faaliyetlerimizde 2011 – 2013 yılları arasında 13 bin üyeye temel sendikacılık eğitimi verilmiştir. 2014 yılında yaklaşık 12 bin üyeye M.S. B, Çalışma Bakanlığı ve Türk Harb-İş sendikası olarak ortak projeyle iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdik. Aynı proje kapsamında 2015 yılında ABD ANT ve özel güvenlik iş yerlerimizi de kapsayan eğitimlerimize devam edeceğiz.

Peki Sevgili İdris Kardeşim. İdris Keşan nasıl bir aile babasıdır?

İdris Keşan eşi ve çocuklarıyla sade yaşamı seçen çocuklarının eğitimiyle imkanlar ölçüsünde uğraşan klasik bir yurdum insanıdır. Ailemle, çocuklarımla bir arada olmak her babanın olduğu gibi benim de en büyük mutluluğumdur.

Hedeflerinizin arasında siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?

Evet, bundan sonraki hedeflerim arasında vatanını, milletini seven bir insan olarak siyasete atılmak ve memleketime olan hizmet borcumu ödemek istiyorum.

Sayın Keşan, vaktiniz kısıtlı olduğu için isterseniz sizi tekrar Gaziköy’e doğru getirelim. Kozan ve Gaziköy denilince ne hissediyorsunuz?

Türkeş Bey Kozan ve Gazi köy benim bir sevdam, özlemim, acı tatlı anılarımın geçtiği, gençlik rüzgârlarımın delice estiği, memleket sevdamın, insana olan sevgimin şekillendiği bir vatan, bir baba ocağı. İnanın hiçbir zaman aklımdan çıkmıyor.

1979 ve 1980 yılları arasında yaşanan siyasi mülahazaların doruğa ulaştığı gerginliklerin ve çatışmaların olduğu o yıllar içinde Gaziköy’de yaşayan bir insan olarak tarafı olduğum siyasi mücadelemde, kavgasını verdiğim bu iki yıl benim hayatımın çalkantılı yılları olarak beni olgunlaştırdı mücadele azmime yaptığı katkıyı hiçbir zaman unutamam.

Peki okurlarımıza son olarak iletmek istediğiniz mesajınız var mı?

Saygıdeğer KozanBilgi.Net okuyucularına ve beni okurları ile buluşturma imkanı sağlayan değerli arkadaşım Türkeş Manga’ya çok teşekkür ediyorum.

Bu hafta çok sevdiğim ve ülkemizde önemli bir konuma gelmiş bir arkadaşımı sizlere tanıtmaya çalıştım. Sevgili İdris kardeşimin zamanı kısıtlı olduğu için daha fazla soru sorarak onu zorlamak istemedim. Sayın Keşan gerçekten bulunduğu konuma hakkıyla gelmiş dört dörtlük bir insan. Böyle değerli arkadaşlarımızın önemli mevkilerde bulunmaları biz Kozan’lılar olarak, arkadaşları olarak onur duyuyoruz.

Sevgili İdris Keşan’a bundan sonraki yaşamında başarılarının devam etmesini diliyorum. Haftaya başka bir konukla ekranlarınızda buluşmak üzere hoşça kalın.

Türkeş Manga
KozanBilgi.Net
Genel Yayın Yönetmeni

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP