Erkenci soğan çeşitleri; İklim yönünden seçici olmaktadır. Gün uzunluğu ve sıcaklık soğan yetiştiriciliğinde önemli faktörler olmaktadır. Gelişmenin ilk döneminde soğuk havaya ihtiyaç duymaktadır. Baş bağlama ve gelişme döneminde sıcaklık ve serin havalara ihtiyaç duymaktadır. 21 veya 27 dereceler arasında gelişme göstermektedir. Bu soğan tohumu çeşitleri, soğuk bölgelerde yetiştiriciliği yapılması uygun olmamaktadır. Aynı zamanda besin maddesi yüksek olan topraklarda, tınlı ve hafif killi topraklarda yetiştirilmektedir. Soğan yetiştiriciliğinde en önemli iklim faktörleri ışıklanma süresi ve sıcaklık olarak bilinmektedir. Baş soğan yetiştiriciliğinde, minimum gün uzunluğu ve sıcaklığın sağlanması gerekli bir durumdur. Baş bağlamak için gün uzunluğuna ihtiyaç vardır. Bitki, erken gelişme döneminde serin havaya ihtiyaç duymaktadır.
Greal Low 1 çeşidi, kabuk rengi mor yapıya sahip olmaktadır. Bitki yapısı güçlü olmaktadır. Sonbaharda ekimi yapılmaktadır. 1 dekara, 1.2 kg tohum atılmaktadır. Ekimden hasada gelme süresi, 110 veya 120 gün sonra hasada gelmektedir. Verimi dekara, 7 veya 9 ton arasında verim alınmaktadır. Ayrıca hastalıklara karşı oldukça dayanıklı olmaktadır.
Erkenci soğan çeşitleri; Seren soğan tohumu, mor kabuk rengine sahip olmaktadır. Soğan tohumu ekimden, 110 veya 120 gün sonra hasada gelmektedir. Hastalıklara karşı oldukça dayanıklı olmaktadır. Verim, dekara 6 veya 8 ton arasında verim alınmaktadır.
Burgaz soğan çeşidi, kışı ılık geçen bölgelerde sonbahar ekimi yapılmaktadır. Aynı zamanda sert geçen bölgelerde ilkbahar ekimi yapılmaktadır. Yumru şekilli üsten basık, kök kısmına doğru ise hafif sivri yapıya sahip olmaktadır. Kabuk rengi, kırmızı morumsu yapıda olmaktadır. Ayrıca tatlı bir aroma özelliğine sahip olmaktadır. Dekara, 1.2 kg tohum atılmaktadır. Verim, bakım şartlarına göre değişmektedir. 6 veya 8 ton arasında verim alınmaktadır.
Erkenci soğan çeşitleri; Kaşif soğan tohumu çeşidi; kabuk rengi kahverengi et rengi beyaz olmaktadır. Ayrıca yuvarlak veya oval bir yapıya sahip olmaktadır. Ekim zamanı, ocak, şubat ve mart aylarında ekimi yapılmaktadır. Ancak, verimi bakım şartlarına ve bölgelere göre değişmektedir. 4 veya 7 ton arasında verim alınmaktadır.
Hasat soğan çeşidi, en erkenci soğan çeşidi grubuna girmektedir. Baş kısmı tam yuvarlak yapıya sahip olmaktadır. Ancak, depolama süresi kısa olmaktadır. Ekim zamanı bölgelere göre değişmekle birlikte, Eylül veya Kasım aylarında ekimi yapılmaktadır. Verimi oldukça yüksek olmaktadır. Kabuk rengi, açık saman sarısı renktedir. Dekara atılacak tohum miktarı, 1.5 kg kadar atılmaktadır. Resimde görülmektedir.