Arı Sineği, Diptera (çiftkanatlılar) takımının Bombyliidae familyasını oluşturan böcek türlerinin ortak adı. Türlerin çoğu arıya benzer ve hemen hepsinin çiçeklerden bal-özü (nektar) emmeye yarayan uzun bir hortumu vardır.
Gövdelerini kaplayan kahverengi, siyah ya da sarı renkteki ince kıllar çok sık olduğundan metalimsi bir parıltı yayar; türlerin çoğunda gövdenin, hatta bazen kanatların üstü, kolayca dökülebilen, çok ince pulcuklaria kaplıdır.
Genellikle çok küçük yapılı olan arı sineklerinin pek çok türü, özellikle iri ve en gösterişli olanları, tropik bölgelerde yaşar; uzunluğu 1 cm’yi aşan bazı türlere ılıman bölgelerde de rastlanır. Daha çok güneşli ve çimenlik bölgelerde, çiçeklerin üstünde yaşamayı seçerler.
Kuzey Yanküre’deki an sineklerinin en irisi ve baharda ilk ortaya çıkanlardan biri olan Bombylius major’un larvaları (kurtçukları), topluluk kurmadan yaşayan arıların asalağıdır. Villa cinsinden birkaç türün larvaları çekirge yumurtalarının içinde gelişir, bir bölümü de tırtıllarda asalak olarak yaşar.
Anthrax anale, kaplanböcek larvalarının, Avrupa’da yaşayan A. trifasciata ise duvar arısının asalağıdır. Villa ve Thyridanthrax cinslerinin Afrika’ya özgü türleri, çeçe sineği pupalarının kabuğu üstünde asalak olarak yaşarlar. Villa (Hemipenthes) morio, tarım zararlılarına dadandığı için çok yararlı olan tırtırsineklerinden Banchus femoralis’in asalağıdır. Syrphidae familyasının arıya benzeyen birkaç türü de arı sineği olarak bilinir.