Süreç Yasası Komisyondan Geçti

Süreç Yasası Komisyondan Geçti

ABONE OL
Ağustos 8, 2026 16:13
Süreç Yasası Komisyondan Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Adalet Komisyonu’nda İmralı Süreci doğrultusunda hazırlanan “süreç yasası” teklifinin görüşmeleri tamamlandı. Tam 17,5 saat süren maraton niteliğindeki oturumda tansiyon bir an olsun düşmedi. Yoğun tartışmaların ve gergin anların yaşandığı komisyon görüşmelerinin ardından yasa teklifi kabul edilerek TBMM Genel Kurulu’na sevk edildi.

17,5 Saatlik Maraton Tartışmalı Geçti

TBMM Adalet Komisyonu’nda ele alınan yasa maddeleri üzerinde milletvekilleri arasında sert polemikler yaşandı. Gece boyu kesintisiz devam eden 17,5 saatlik görüşme maratonunda, yasanın içeriği ve hukuki boyutları detaylarıyla masaya yatırıldı. Süreç boyunca komisyon salonunda zaman zaman sesler yükseldi ve iktidar ile muhalefet milletvekilleri karşı karşıya geldi.

İYİ Partili Vekiller Komisyonu Terk Etti

Görüşmelerin son bölümünde İYİ Parti ve DEM Partili milletvekilleri arasında oldukça şiddetli bir tartışma meydana geldi. Maddelerin oylamasına geçildiği sırada duruma tepki gösteren İYİ Partili milletvekilleri oylamaya katılmayarak komisyon salonunu terk etti. Yaşanan protestoya rağmen yapılan oylama sonucunda süreç yasası teklifi Adalet Komisyonu’ndan geçerek kabul edildi.

www.kozanbilgi.net internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotografların her türlü telif hakkı KozanBilgi.Net'e aittir. İçerikleri kaynak göstererek alabilirsiniz.




Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.