" />

CHP’de “Butlan” Kavgası Büyüyor! Özgür Özel: “Erdoğan’ın 13 Yıl Boyunca Yendiği Yönetimi İstiyorlar”
  • KozanBilgi.Net
  • Gündem
  • CHP’de “Butlan” Kavgası Büyüyor! Özgür Özel: “Erdoğan’ın 13 Yıl Boyunca Yendiği Yönetimi İstiyorlar”

CHP’de “Butlan” Kavgası Büyüyor! Özgür Özel: “Erdoğan’ın 13 Yıl Boyunca Yendiği Yönetimi İstiyorlar”

ABONE OL
Mayıs 29, 2026 08:02
CHP’de “Butlan” Kavgası Büyüyor! Özgür Özel: “Erdoğan’ın 13 Yıl Boyunca Yendiği Yönetimi İstiyorlar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti içi muhalefete ve eski yönetime yönelik sert eleştirilerine bir yenisini daha ekledi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 yıl boyunca girdiği her seçimde yendiği eski CHP yönetiminin yeniden karşısına getirilmek istendiğini belirterek, eski dönemi “AKP Butlan Kolları” olarak tanımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, parti içindeki eski yönetim odaklarına ve mevcut siyasi ittifaklara karşı ses getiren bir çıkışa imza attı. Özel, karşılarında kurulan yapıyı sert sözlerle eleştirirken, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dönemine dair ağır benzetmelerde bulundu.

“Erdoğan’ın 13 Yıl Boyunca Yendiği Yönetimi İstiyorlar”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi stratejisine değinen Özgür Özel, Erdoğan’ın karşısında yeniden eski CHP yönetimini görmek istediğini iddia etti. Eski yönetimin seçim başarılarındaki karnesine gönderme yapan Özel, “Erdoğan, 13 yıl boyunca girdiği her seçimde yendiği CHP yönetimini yeniden karşısında istiyor” ifadelerini kullandı.

“Karşımızda Mutlak Butlan-Mutlak Sultan İttifakı Var”

Siyasi gündemi sarsacak bir ittifak tanımlaması yapan CHP Lideri, mevcut durumu hukuki bir terim olan ve “hukuken geçersiz/yok hükmünde” anlamına gelen “butlan” kelimesiyle özetledi. Karşılarında “Mutlak Butlan-Mutlak Sultan” ittifakının olduğunu dile getiren Özel, Kılıçdaroğlu ve ekibinin yönetim tarzını ise doğrudan “AKP Butlan Kolları” olarak nitelendirerek parti içi tartışmaları alevlendirdi.

Kulislere Bomba Gibi Düştü: Özgür Özel’in eski genel başkan ve ekibini “hukuken yok hükmünde ve iktidara hizmet eden bir kol” olarak tasvir etmesi, CHP kulislerinde yeni yönetim ile eski yönetim arasındaki köprülerin tamamen atıldığı şeklinde yorumlandı.

www.kozanbilgi.net internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotografların her türlü telif hakkı KozanBilgi.Net'e aittir. İçerikleri kaynak göstererek alabilirsiniz.



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.