CEYHAN – Ceyhan İlçe Müftülüğü koordinesinde düzenlenen geleneksel hayır kermesi, Çamlıyol mevkii Venedik karşısında düzenlenen törenle kapılarını açtı. Kermesin açılış kurdelesini Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez kesti.

Açılış törenine Kaymakam Ramazan Kurtyemez’in yanı sıra İlçe Müftülüğü yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dualarla başlayan törende bir konuşma yapan Kaymakam Kurtyemez, bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışma ve yardımlaşma ruhunu pekiştirdiğini vurguladı.

Kaymakam Kurtyemez, kermesin hazırlanmasında emeği geçen din görevlilerine, Kur’an kursu öğreticilerine ve gönüllü vatandaşlara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden biri olan bu hayır çarşısında emeği geçen herkesi kutluyorum. Buradan elde edilecek gelirlerin hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum.”

Çamlıyol üzerindeki merkezi konumuyla dikkat çeken kermeste; gönüllüler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler, yöresel yemekler, tatlılar ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Vatandaşlar, hem alışveriş yaparak hayır işlerine katkıda bulundu hem de sosyal bir ortamda bir araya gelme fırsatı yakaladı.

Kermesin birkaç gün boyunca ziyarete açık kalacağı ve elde edilen gelirin müftülük bünyesindeki hayır işlerinde ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitiminde kullanılacağı öğrenildi.
Haber Analizi: Ceyhan mülki idaresinin yerel sosyal projelere verdiği destek, ilçedeki yardımlaşma kültürünü canlı tutarken; Çamlıyol gibi işlek noktalarda düzenlenen bu etkinlikler esnaf ve halkın kaynaşmasına da önemli katkı sağlıyor.
