Başkan Kadir Aydar Duruşma Salonundan Çıkarıldı!

Başkan Kadir Aydar Duruşma Salonundan Çıkarıldı!

ABONE OL
Nisan 20, 2026 14:56
Başkan Kadir Aydar Duruşma Salonundan Çıkarıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamuoyunda “Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü” davası olarak bilinen ve Silivri’de görülen dev davanın ikinci duruşmasında, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile tanık arasında sert tartışmalar yaşandı.

İSTANBUL / SİLİVRİ – Aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 200 sanıklı davanın Silivri’deki Marmara Cezaevi Yerleşkesi 3 No’lu duruşma salonunda görülen bugünkü oturumuna gerginlik damga vurdu. Tutuklu yargılanan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, tanık beyanlarına gösterdiği sert tepki nedeniyle mahkeme heyeti tarafından salon dışına çıkarıldı.

“Çiftlik Evi” İddiası Ortalığı Gerdi

Duruşmada tanık olarak dinlenen Necati Tosun, davanın kilit ismi Aziz İhsan Aktaş’tan aldığı bir miktar parayı Ceyhan’da bulunan bir çiftlik evinde Kadir Aydar’a bizzat teslim ettiğini iddia etti. Bu beyanlar üzerine söz alan Kadir Aydar, iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek; “Yalan söylüyor! Şeref ve namus üzerine böyle yalan söylenmez. Sen bunu nereden duydun, o an oradaymış gibi anlatıyorsun!” diyerek sert tepki gösterdi.

“Yalancılar Dışarıda, Biz İçerideyiz”

Tartışmanın büyümesi ve mahkeme düzeninin bozulması üzerine Mahkeme Başkanı, Başkan Aydar’ın salondan çıkarılmasına karar verdi. Jandarma eşliğinde salondan çıkarılan Kadir Aydar, kapı önünde de tepkisini sürdürerek; “Yalancılar dışarıda, bizler içerideyiz. Adam dışarıda, ben içerideyim; verin müebbet gitsin o zaman!” ifadelerini kullandı.

Mahkeme Yarına Ertelendi

Günün sonunda 14 tanığın beyanını dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi. Yarınki oturumda tanıkların dinlenmesine devam edileceği ve önümüzdeki günlerde davanın kilit noktası olması beklenen “Yaprak” ve “XYZ49QP” kod adlı gizli tanıkların dinleneceği öğrenildi.

Duruşmayı aralarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve avukat yakından takip ediyor.

www.kozanbilgi.net internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotografların her türlü telif hakkı KozanBilgi.Net'e aittir. İçerikleri kaynak göstererek alabilirsiniz.



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.