İngiltere suçluları yapay zeka ile bulacak

İngiltere suçluları yapay zeka ile bulacak

ABONE OL
Eylül 21, 2025 18:48
İngiltere suçluları yapay zeka ile bulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Proje, hükümetin 500 milyon sterlinlik Ar-Ge hızlandırma programının bir parçası olarak hayata geçiriliyor. Bu kapsamda ilk etapta 4 milyon sterlinlik yatırım yapılması planlandı. Nisan 2026’ya kadar ilk prototiplerin hazır hale gelmesi bekleniyor.

Sistemin geliştirilmesinde polis, belediyeler ve sosyal hizmetler gibi kurumların elindeki mevcut veriler bir araya getirilecek. Bilinen suçluların davranış kalıpları ve sabıka kayıtları da analizde kullanılacak veri setleri arasında yer alıyor.

Yeni teknoloji, hükümetin Daha Güvenli Sokaklar Misyonu çerçevesinde yürütülüyor. Bu misyon kapsamında önümüzdeki on yıl içinde bıçaklı suçların ve kadınlara yönelik şiddetin yarı yarıya azaltılması hedefleniyor. Proje, Neighbourhood Watch ve The Ben Kinsella Trust gibi kuruluşlardan da destek görüyor. Söz konusu kuruluşlar, sistemin suçları önlemede etkili bir araç olabileceğini ifade ediyor. Ancak bu çalışmaya yönelik bazı endişeler de gündeme geldi. Projenin belirli topluluklara yönelik haksız profilleme riskini taşıdığı eleştirileri yapılıyor. Hükümet, bu konuda henüz profilleme ya da veri kötüye kullanımını engellemeye yönelik herhangi bir önlem açıklamadı.

Eleştiriler, özellikle bu tür ileri düzey teknolojilerin şeffaflık ve denetim mekanizmaları olmadan kullanılması durumunda, sosyal adaletsizliklere yol açabileceğine işaret ediyor.

www.kozanbilgi.net internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotografların her türlü telif hakkı KozanBilgi.Net'e aittir. İçerikleri kaynak göstererek alabilirsiniz.



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.