" />
Dondurma Puding

Dondurma Puding

ABONE OL
Eylül 13, 2026 16:40
Dondurma Puding
0

BEĞENDİM

ABONE OL
DONDURMA PUDİNG

3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
6 çorba kaşığı pudra şekeri
4 yumurta sarısı
250 gr. kedi dili
100 gr. sütsüz çikolata
1 küçük sanayağı (125gr.)

Tencereye un. nişasta, yumurta sarısı koyunuz. Karıştırarak yavaş, yavaş sütü katıp pişiriniz.
Porselen bir kasede yağ ile pudra şekerini mikserle çarparak köpürtünüz. Soğutulmuş kremayı katıp yediriniz. Hazırlanan kremanın 2/3 sini ayırıp 1/3 ine su buharında eritilmiş çikolata katıp renklendiriniz.
Yuvarlak derin bir kalıba naylon torba yerleştiriniz. Kedi dillerini ıslatıp uçları kalıbın ortasına gelmek üzere daire şeklinde diziniz. Üzerine beyaz kremin yarısını yayıp buzluklıa dondurunuz. Sertleşince üzerine çikolatalı kremi döküp tekrar dondurunuz. Kalan beyaz kremi de çikolatalı kremin üzerine döküp ıslatılmış kedi dilleri ile üstünü kapatınız. Buzlukta bir gece bekietiniz. Kalıbı yuvarlak servis tabağına çevirip naylon torbayı üzerinden alınız. İkram etmek üzere buzlukta saklayınız.

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır!

KozanBilgi.Net’te yer alan Yüz Binin üzerinde haber, yazı ve fotoğraflar emeğin ve yerel gazeteciliğin bir ürünüdür.
Ticari amaç olmamak üzere içeriklerimizi KozanBilgi.Net’i kaynak göstererek ve aktif bağlantı vererek sevdiklerinizle veya sitenizde gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz.

" />
" />

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.