Bronzlaşmak Anne Karnındaki Bebeğe Zararlı

Bronzlaşmak Anne Karnındaki Bebeğe Zararlı

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 08:56
Bronzlaşmak Anne Karnındaki Bebeğe Zararlı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel ısınmanın etkisiyle artan sıcak havanın ve ozon tabakasının delinmesiyle birlikte ultraviyole ışınlarının zararlarının arttığına işaret eden Şatıroğlu anne adaylarının güneş ışınlarının dik geldiği 11.00-16.00 saatleri arasında güneşlenmemeleri gerektiğini söyledi.

Şatıroğlu hamilelik döneminde ciltte oluşabilen lekelerin güneş ışınlarının etkisiyle daha da artabileceğini de belirterek sıcak havanın vücut ısısının artmasına bağlı olarak anne adayında yüksek tansiyon susuzluk bunalma bayılma gibi etkiler yapabileceğini söyledi.

“GEBELİĞİN İLK 3 AYINDA SOLARYUM RİSKLİ”
Solaryumun bebek üzerinde olumsuz etkileri olup olmadığı yönünde araştırmalar yapıldığını ancak kesin bir sonuç alınamadığını ifade eden Şatıroğlu “Solaryum esnasında maruz kalınan ultraviyole ışınlar anne karnındaki bebeği doğrudan etkilemez. Ancak özellikle gebeliğin ilk üç ayında vücut ısısını artıracak eylemlerden kaçınmak gerekir. Bu kritik dönemde vücuttaki aşırı ısınma bebekte bazı olumsuzluklara sebep olabilir” dedi.

Şatıroğlu gebeliğin ilk 3 ayında bebeğin kol bacak gibi uzuvları ile organları oluştuğu için bu dönemde her türlü olumsuz etkisi olabilecek şeylerden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Şatıroğlu “Aşırı ısıya maruz kalan gebelerde doku kanlanması değişmesiyle birlikte belirli bir ısı düzeyinin üzerine çıkılabilir. Bu da bebek için bir risk faktörüdür anomali gibi istenmeyen sonuçlar olabilir” diye konuştu.

“BRONZLAŞTIRICILAR BEBEĞE ZARAR VERİYOR”
</B>Güneş ışınlarının yararları kadar zararlarının da göz ardı edilmemesi ve güneşe çıkmadan önce yüksek koruma faktörlü ürünlerin kullanılması gerektiğini belirten Şatıroğlu “Kemik yapımına yardım eden vitamin D’nin üretimi hastalık yapan mikropların yok edilmesi ve insan psikolojisine olumlu etkileri ile güneş ışınlarının yaşamsal gerekliliği tartışılamaz. Ancak yüksek risk grubunda olan gebelerin ve bebeklerin güneşin doğrudan geldiği saatlerde açık havada olmaması gerekmektedir” dedi.

Şatıroğlu koyu bir tene sahip olmak için bronzlaştırıcı kullanılmasının da anne adayları için uygun olmadığını vurgulayarak “Bronzlaştırıcı tabletler bebek üzerinde toksik etki oluşturduğu için kesinlikle kullanılmamalı” diye konuştu. Özellikle gebeliğin ilk 3 ayında kullanılması halinde bebekte gelişim anomalliklerinin görülebileceğine dikkat çeken Şatıroğlu “Bronzlaştırıcıların gebeliğin ilerleyen dönemlerinde de kullanılması doğru değil. Bunların içerisindeki maddelerin bebek dokularında birikme ihtimali yüksektir. Bu da yine bebekte gelişim anomalilerine ve çeşitli sağlık sıkıntılarına neden olmaktadır. Bunun sebebi de plasentanın geçirgen bir yapıya sahip olmasıdır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.