Genç Parti’den sert çıkış: Ülkede başıboş köpek değil, krizi bilinçli büyüten iktidar sorunu var!
  • KozanBilgi.Net
  • Güncel
  • Genç Parti’den sert çıkış: Ülkede başıboş köpek değil, krizi bilinçli büyüten iktidar sorunu var!

Genç Parti’den sert çıkış: Ülkede başıboş köpek değil, krizi bilinçli büyüten iktidar sorunu var!

Sokak hayvanları yasası maddeleri ve gelişmeleri kamuoyunun yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Türkiye'de sokak köpekleriyle ilgili yeni bir düzenleme hazırlığı sürüyor. AKP hükümeti, sokak köpeklerin ‘belirli şartlar altında uyutulmasını’ öngören bir yasa taslağı hazırladı. Söz konusu yasa Türkiye’nin ana tartışma konularından biri haline geldi. Hükümetin ‘katliam hazırlığı’ yaptığını belirten Genç Parti’den de detaylı bir açıklama geldi.

ABONE OL
Mayıs 28, 2024 13:51
Genç Parti’den sert çıkış: Ülkede başıboş köpek değil, krizi bilinçli büyüten iktidar sorunu var!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genç Parti Genel Başkan Vekili Burçin Şahindur, “Cinayeti değil, yaşamı savunuyoruz” başlığını taşıyan açıklamasında AKP’nin sokak hayvanları krizini yıllar içinde bilinçli olarak büyüttüğünü vurgularken, bu krizin baş sorumlusunun yine 22 yıllık AKP iktidarı olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “sokak köpeklerini uyutma talimatı verdiği” iddiasıyla gündeme taşınan ve kamuoyunu ikiye bölen tartışmayı dikkatle takip ettiklerini belirten Burçin Şahindur, “Gelişmeleri dikkatle izleyen her yurttaşımız, yıllardır süren ve özellikle sokakta yaşayan köpeklere dönük sosyal medya ve basın lincini apaçık görüyor. Daha başlarken söylemek zorundayız ki, bu linç kampanyası özellikle iktidarın borazanları tarafından adım adım, yıllar içinde hazırlık yapılıp örgütlenmiştir. Bu algı yönetimi bilinçli olarak yapılmakta, gerçek sorunlar yakıcı bir şekilde ortada dururken halkımızın algısı başka taraflara çekiştirilmektedir. Bu, saray rejiminin uzun süredir başarıyla işlettiği bir plandır. Bu başarı sayesinde ekonomik yıkımın, hayat pahalılığının, üretim kıtlığının, güvenlik sorununun, laik Cumhuriyet’e olan tehditlerin, kültürel erozyonun ve daha birçok konunun üzeri iktidar tarafından kolaylıkla örtülmektedir” dedi.

‘SARAY MEDYASI YILLARCA ÜÇ MAYMUNU OYNADI’

“Sokak köpeklerinin ‘uyutulma’ adı altında katledilmesini getiren süreç, gökten zembille inmemiştir” diyen Genç Parti Genel Başkan Vekili, “Yıllarca AKP’li belediyeler, ilçelerindeki sokak köpeklerine kısırlaştırma gibi hiçbir müdahalede bulunmayıp kontrolsüz üremeye göz yummuş, başa çıkamayınca da ya zehirleyip öldürmüş, ya kamyonlarla toplayıp ormanlık alanlarda katletmiş ya da kendinden olmayan belediyelerin kontrolündeki alanlara salıvermiştir. Üçü de birbirinden feci sonuçları olan bu formülleri AKP’li belediyeler uygularken, saray medyası üç maymunu oynamıştır” ifadelerini kullandı.

‘BAŞIBOŞ KÖPEK DEĞİL, KRİZ BÜYÜTEN İKTİDAR SORUNU VAR’

Bugün Ankara Çankaya, İstanbul Kadıköy gibi bölgelerde sokak köpeklerinin yoğun olmasının nedeninin, yıllarca AKP’li belediye ekiplerinin sistematik bir şekilde bölgelerindeki köpekleri toplayıp bu ‘kendinden olmayan’ ilçelere salması olduğunu belirten Burçin Şahindur, “Aynı AKP bugün, başıboş köpek sorunundan bahseder, borazanları da bu sorunu yazar-çizer hale gelmiştir. O nedenledir ki; güzel ülkemizde başıboş köpek sorunundan önce, kriz yönetmekten öte kriz büyüten iktidar sorunu vardır” dedi.

‘BİZ BU ALGICILARI BİLİYORUZ!’

Şahindur, yıllarca bu krizi yönetmek yerine aksine körükleyen, büyüten ve kangrene dönüşten iktidarın katliam yaparak işin içinden sıyrılmaya, hatta kahraman olmaya çalıştığını belirtirken “Biz bu algıcıları iyi biliyoruz, onları her toplumsal krizde aynı taktikleri kullanmalarından tanıyoruz. Dostlar, bu oyunu görün, tepkinizi ona göre verin. Sevgili yurttaşlar, bilinçli bir şekilde kontrolden çıkarılıp kriz haline getirilen konularda önce masumlardan değil, sorumlulardan hesap sorun” değerlendirmesini yaptı.

‘İKTİDARIN KUTSADIĞI ŞİDDET GÜN GELİR HEPİMİZİ VURUR’

“Genç Parti olarak, birlikte yaşamı savunuyoruz” Genç Parti Genel Başkan Vekili Burçin Şahindur, “22 yıl boyunca AKP, sadece sokak köpekleri konusunda değil, birlikte yaşamı içeren hiçbir konuda hiçbir adım atmadı. Doğaya saygı duymayan, tarihe saygı duymayan, insana saygı duymayan bu iktidardan, sokaktaki canlarımıza saygı duymalarını bekleyemeyiz. O yüzden her başlıkta olduğu gibi, bu konuda da mücadele etmek, masumların sesi olmak zorundayız. Bu noktada yapılacaklar listesi, taleplerimiz bellidir” diyerek yapılması gerekenleri şöyle açıkladı:

“1. Sokak hayvanlarını öldürmek bir yöntem değildir, acil kısırlaştırma seferberliği yürürlüğe sokulmalıdır.

2. Bu seferberlikte bağımsız dernekler ve kurumlar görev almalı, mutlaka gözetmenlik yapmalıdır.

3. Popülasyonu kontrol altına almadan katliam yapıp yüzbinlerce canı öldürmek bir çözüm değildir, ölüm sırası gelmemiş olan canlar bir yanda üremeye devam edecektir.

4. Muhalefetin belediyeleri dahil, hiçbir belediye veterinerlik hizmetlerine yeterince kaynak ayırmıyor. Ortalama bir belediyedeki ilgili veterinerlik hizmetleri müdürlüğü, alakasız bir broşürden onbinlerce bastıracağına aynı harcamayla binlerce hayvanı kısırlaştırabilir. Herkes sorumluluğunu merkeze alarak davranmalı, kamu kaynaklarını doğru kullanmalıdır.

5. Kısırlaştırması-aşılaması yapılan hayvanlar, alındıkları yere bırakılmalı, saldırganlık emareleri gösterenler ise rehabilite edilebilecekleri merkezlere alınmalıdır.

6. 1394 belediyeden 1100’ünde bakımevi bulunmamaktadır. Yandaşın zengin edildiği bir ihale eksilse, bu belediyelerin hepsinde bakımevi kurulur.

İktidar bugün şiddeti, örgütlü şiddeti kutsuyor. Genç Parti olarak çağrımız, bunun karşısında durmamızdır. Kolayca sarmala dönecek bu şiddet furyasının yaratacağı iklim, hepimize zarar vermeye gücü yeten bir canavara dönüşebilir. Yurttaşımızın da, sokaktaki canlarımızın da hayatını kurtaraca, güvenliğini sağlayacak olan yöntemler bellidir. Katliam bir çözüm değil, beceriksizliğin üstünü örtmektir. AKP iktidarı da yıllarca öteleyerek, görmezden gelerek büyüttüğü krizle yüzleşmek yerine kolay ve yanlış olanda ısrar etmektedir.

Gelin iktidara bu fırsatı vermeyelim, birlikte yaşamı savunalım. Acısı on yıllarca sürecek, çocuklarımıza sirayet edecek bir utancı ülkemize yaşatmayalım!”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP