Yozgat Şifalı Su ve Kaplıcaları

Yozgat Şifalı Su ve Kaplıcaları

ABONE OL
Nisan 11, 2024 18:27
Yozgat Şifalı Su ve Kaplıcaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cavlak Kaplıcası

Boğazlıyan ilçesi Bahariye Köyü yakınındadır. Bir hamamı ve havuzu vardır. Sular bikarbonatlı klorürlü ve karbondioksitlidir. Banyo kürleri damar açar mide bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir. İçimi çok hoştur. Karaciğer ve pankreas hastalıklarına önerilir.

Karadikmen Kaplıcası: Sıcaklık 41°C

Akdağmadeni İlçesi Karadikmen köyü’ndedir. Bir hamamı ve bir havuzu vardır. Sodyum sülfatlı sulardandır. İçimi müshil etki yapar. Karaciğer safrayolları ve bağırsak bozukluklarına iyi gelir. Çamuru da romatizma hastalıklarına fayda sağlar.

Köhne Kaplıcası: Sıcaklık 45°C

Sorgun ilçesi’ne 5 km uzaklıktadır. Yeşilova Kaplıcası olarak da bilinir. Çok eski bir hamamı iki büyük havuzu kabinleri özel banyoları mevcuttur.

Bol miktarda sodyum klorür içerir. İçmeye elverişli değildir. Romatizma nevralji ve kadın hastalıklarına şifadır. Konaklama tesisleri vardır.

Sarıkaya Kaplıcası (Terzili): Sıcaklık 47°C

Yozgat’a 99 km uzaklıkta Sarıkaya ilçesi’ndedir. Denizden 1100 m yüksekliktedir. Toprak alkali bikarbonatlı radyoaktif demir bileşimli sudur. Romatizma dolaşım bozuklukları ve kadın hastalıklarına iyi gelir. Konaklama tesisleri yeterli düzeydedir.

Yerköy Kaplıcası: Sıcaklık 70°C

Yerköy ilçesi’ne 3 km uzaklıktadır. Uyuz hamamı olarak da bilinir. Radyoaktivitesi yüksek orta tuzludur. Ve ülkemizin kuvvetli suları arasında sayılır.

Başta cilt hastalıkları olmak üzere romatizma nevralji kadın hastalıkları için faydalı bir kaplıcadır

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP