Yağlı ciltler için bakım önerileri

Yağlı ciltler için bakım önerileri

ABONE OL
Nisan 25, 2024 08:41
Yağlı ciltler için bakım önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

– Yüzünüzü günde iki kez (sabahları ve yatmadan önce) yağlı ciltler için hazırlanmış yağı absorbe eden yumuşak bir likit ya da jel temizleyici ile temizleyin.

– Suyu çeken ve tutan (humectant) içerikli nemlendiriciler kullanın. Bu tarz nemlendiriciler yağlı parlaklığa neden olmadan suyu ciltte tutar.

– Yağ içermeyen, su bazlı fondötenleri tercih edin. Bir diğer seçenek ise yağı kurutan fondöten ve pudralardır. Bunlar, fazla yağı emerek parlamayı geciktirir. Krem allıklar yerine toz olanları kullanın.

– Yağsız bir güneşten koruyucu kullanın. Yağlı ciltli birçok kişi, içerdikleri yağın sivilceleri tetikleyeceğini düşünerek güneşten koruyucu ürünlerden kaçınırlar. Artık yağ içermeyen koruyucular da var. Bunlar, fazladan yağ birikimi yapmadan cildinizi güneşin zararlarından koruyabilirler.

YAPMAYIN…

– Yağı kurutmak için sert, deterjan bazlı sabunlar ve alkollü tonikler kullanmayın. Zamanla bu ürünler cildinize zarar verebilir ve zaten fazla aktif olan yağ bezlerinin üretimini teşvik edebilir.?

– Kakao yağı, temizleme kremi veya lanolin gibi yağlı içeriği olan “süper yağlı” ürünlerden kaçının.

Yagli ciltler icin bir kac maske tarifi…

Badem maskesi: Papatya, ıhlamur çiçeği, lavanta, mürver ağacı çiçeği ve çam filizi ucu, bu malzemeler eşit miktarda karıştırılır. Karışımdan 2 çorba kaşığı alınıp 150 gr. kaynar su içinde haşlanır. 3-4 çorba kaşığı badem içi eklenir, haşlamaya devam edilir. 1 tatlı kaşığı un ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edilir. Sıcakken sürülür, 30 dakika bekletilir ve önce sıcak, sonra soğuk su ile yüz yıkanır.

Elma maskesi: 12 elma rendelendikten sonra çırpılmış yumurta akı ile karıştırılır. Yüze ve boyuna sürülür, 20 dk. beklettikten sonra ılık su ile yıkanır.

Sirke toniği: 1 kaşık elma sirkesi ile 8 kaşık kaynak suyunu karıştırıp, yağlı ciltler için güzel bir tonik elde edebilirsiniz.

Doğal maden sodası: İçindeki zengin mineraller sayesinde tüm ciltler için yararlı ve besleyici bir toniktir. Bundan da yararlanabilirsiniz.

Yumurta akı maskesi: Yumurta akını iyice çırptıktan sonra içine bir çay kaşığı limon suyu koyun ve bekletmeden yüzünüze, boynunuza sürün.

Yoğurt maskesi: 1 çay kaşığı yağsız sade yoğurdu, arpa unu ile karıştırırsanız, yağlı cildi sakinleştirecek bir maske hazırlayabilirsiniz.

Kil maskesi: Satın aldığınız kili doğrudan doğruya sulandırarak hazırlayabilirsiniz. Kil ciltteki fazla yağı alan ancak kurutmayan harika bir maddedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP