Niğde Şifalı Su ve Kaplıcaları

Niğde Şifalı Su ve Kaplıcaları

ABONE OL
Nisan 20, 2024 17:51
Niğde Şifalı Su ve Kaplıcaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çiftehan Kaplıcaları: Sıcaklık 51°C
Ulukışla ilçe’sine 35 km uzaklıkta Adana-Ulukışla asfaltı üzerinde Çiftehan yöresindedir. Denizden 1020 m yüksekliktedir. Selçuk yapımı iki hamamı vardır. Havuzları özel banyoları ve modern konaklama tesisleri vardır. Sodyum sülfatlı bir suyu vardır. Sudaki bromür nedeniyle dinlendirici bir etkiye sahiptir. Romatizma nevralji ve kadın hastalıklarına iyi gelir.

Ferhenk İçmesi: Sıcaklık 16°C

Niğde İli’nin 30 km doğusunda Dikilitaş (Ferhenk) köyü’ndedir. Yüksek bir tepeden birkaç kaynak halinde çıkar. İçinde bromür olan su çok faydalıdır. İçimi hoş bir sudur. Karaciğer mide safrayolları hastaları için değerli bir madensuyudur.

Kemerhisar İçmesi: Sıcaklık 155°C

Bor ilçesi’ne 10 km uzaklıkta Kemerhisar Köyü’ndedir. İçme ovanın ortasında basamaktan inilen bir kaynaktan kaynar. Su bol miktarda CO2 gazı ve sodyum sülfat içerir.

Böbrek taşları karaciğer bağırsak hastalıkları safrakesesi hastalıklarında etkin şifa sağlar.

Kocapınar Suyu ve Çamuru: Sıcaklık 27°C

İl merkezine 2 km uzaklıkta Bor yolu üzerindedir. Birçok yerden kaynar. Çok uzaklardan kükürt kokar. Kalsiyum sülfatlı bir sudur. Ayrıca içinde bromür bulunur. Çamuru hasta yerlere sürülür. Koklama ile solunum yolları hastalarında banyosu ile kalp hastalıklarına romatizmalara fayda sağlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP