İzmir Şifalı Su ve Kaplıcaları

İzmir Şifalı Su ve Kaplıcaları

ABONE OL
Nisan 20, 2024 17:02
İzmir Şifalı Su ve Kaplıcaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bademli Kaplıcaları: Sıcaklık 70°C

Dikili ilçesi Bademli köyü yakınındadır. Dikili’ye 15 km uzaklıkta deniz kenarındadır. İçme olarak mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Banyo olarak nevralji romatizma kadın hastalıklarında büyük fayda sağlar.

Balçova Kaplıcaları
İzmir-Çeşme karayolu üzerindedir. Ülkemizin en modern şifa merkezi olan kaplıca yılboyunca müşterilerine hizmet verir. Tedavi merkezinde iki sauna astım odası fizik tedavi üniteleri yer alır. Kaplıca dolaşım sistemi solunum sistemi romatizmal hastalıklar sindirim sistemi hastalıkları kadın hastalıkları ve deri hastalıklarında etkin sonuçlar veriyor. Suyun içilmesi de safrayolu ve karaciğer hastalıklarının iyileşmesinde fayda sağlar.

Bergama Güzellik (Tabaklar) Kaplıcası: Sıcaklık 35°C

Bergama ilçesi’ne 5 km Bergama-İzmir yolu üzerindedir. Çok eski tarihlere dayanan kaplıcanın deri üzerinde ayrı bir etkisi vardır. Güzellik kaplıcası adını da bu yüzden almıştır. Cildi çirkin gösteren sivilceler lekeler görüntüler bu kaplıcada yapılan banyolardan sonra kısa sürede kaybolur. Dimağı yorgun dinlenmeye ihtiyacı olanlar yaşlılar bu kaplıcadan çok fayda görürler. İçme ile mide karaciğer banyosu ile de romatizma ve kadın hastalıklarına fayda sağlar.

Bergama Paşa Kaplıcası: Sıcaklık 39-43°C

Bergama ilçesi’ne 30 km uzaklıkta Paşa köyü’ndedir. İçmesi ile karaciğer mide safrayolları hastalıklarında banyosu ile de romatizma kadın hastalıklarında faydalıdır.

Cuma Kaplıcaları: Sıcaklık 55°C

Seferhisar ilçesi’ne 15 km uzaklıkta Kovacık dağı yamaçlarından kaynar. Birkaç kaynak vardır. En önemlileri Uyuz Ilıcası Gelinboğan ve Ahmetçi Hamamı’dır. Romatizma ve kadın hastalıklarında etkin fayda sağlar.

Çeşme Kaplıcaları: Sıcaklık 62°C

Çeşme ilçesi’ne 5 km İzmir’e 90 km uzaklıktadır. Denize çok yakın alandan çıkan su derin volkanik sular grubundandır. Çok tuzludur ve denize girildiğinde yer yer sıcak kaynaklara rastlanır. Denizin dibinden fışkıran suyun aşağısı sıcaksu belden yukarısı ise soğuk olan normal deniz suyudur. Ayrıca çamur banyoları üstün şifa sağlar. Banyosu romatizma karaciğer böbrek mesane ve kadın hastalıklarına iyi gelir.

Dereköy Kaplıcaları: Sıcaklık 40°C

Bayındır ilçesi’ne 8 km uzaklıkta dereköy yakınındadır. İki hamamı vardır. Solunum yolları romatizma kadın hastalıklarında şifa sağlar.

Dikili Kaplıcası: Sıcaklık 42-64°C

Dikili ilçe’sine 5 km uzakta Karadere’dedir. İçme olarak kullanılır. Üstü kapalı çamur havuzu vardır. Romatizma hastalıklarında ve kadın hastalıklarında olumlu sonuçlar verir.

Karaköy Kaplıcası: Sıcaklık 60°C

Seferhisar ilçesi’ne 17 km uzaklıkta Kavakdere köyü’ndedir. Hamamları ve havuzları vardır. Çamur banyosundan da eskiden beri faydalanılır. Az tuzlu bikarbonatlı sulardan olan suyun sülfat oranı az olduğundan içimi de güzeldir. Boğaz iltihaplarında solunum yolları rahatsızlıklarında nezlede de çok etkin şifa sağlar.

Malgaça İçmeleri: Sıcaklık 22°C

Urla ilçe’sine 10 km uzaklıkta İzmir-Çeşme yolu üzerindedir. Ilık ve tuzlu suya sahip olan içme çok eski yıllardan beri bilinir. Bağırsakların tasfiyesi karaciğer safrayolları hastalıklarında faydalıdır.

Nebiler Kaplıcası: Sıcaklık 57°C

Dikili İlçesi’ne bağlı Nebiler köyü’ndedir. Çok eskiden kalma hamamı ve havuzu olan kaplıca romatizma nevralji ve kadın hastalıklarında fayda sağlar.

Özbek Kaplıcası: Sıcaklık 34°C

Urla’ya bağlı Özbek Köyü’ndedir. Romatizma mafsal hastalıklarına iyi gelir. İçmeye elverişli değildir.

Sığacık İçmesi: Sıcaklık 20°C

Seferhisar ilçesi’ne bağlı Sığacık Köyü’ndedir. İçimi iyi ve orta tuzlu bir sudur. Bağırsak rahatsızlıklarına fayda sağlar.

Şifne Kaplıcası: Sıcaklık 38°C

Çeşme’ye 5 km uzaklıkta Reisdere köyü’ndedir. Kaynak üzerinde kubbeli bir hamamı vardır. İştahsız zayıf kansız kimselere çok değerli bir şifa kaynağıdır. Ayrıca çamur banyosundan da yararlanılır.

Şifne İçmeleri: Büyük İçme Sıcaklık 24°C Küçük İçme Sıcaklık 25°C

Şifne Kaplıcası’na 500 m uzaklıktadır. Tuzlu sular grubundan olan her iki içme de bağırsak rahatsızlıklarında büyük fayda sağlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP