Hamileler de yolculuğa çıkabilir!

Hamileler de yolculuğa çıkabilir!

ABONE OL
Nisan 7, 2024 18:42
Hamileler de yolculuğa çıkabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seyahat etmek, tatile gitmek, kısa hava değişiklikleri, tabi ki hamile kadınların da hakkı… Hamilelikte yaşanan en büyük problemlerden birisi olan “halsizlik” sıkıntısını gidermek için kısa tatiller enerjiyi artırmaya birebir. Ufak mekan değişiklikleriyle yükselen moral, sağlıklı bir gebelik için olmazsa olmazlardan…

Genel olarak bakıldığında, hamilelik sırasında tren de otobüs de güvenli bir yolculuk imkanı sağlar. Otobüs veya trenle yolculuğa çıkarken tatlı bir gerginlik ve endişe yaşayabilirsiniz. Bu sıkıntıyı bir an önce mümkün olduğunca üzerinizden atmaya çalışarak yolculuğa başlamalısınız.

Yolculuğa çıkmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Doktorunuzun önereceği, seyahat sırasında gerekli olabilecek ve kullanabileceğiniz ilaçları yanınızda bulundurun. Özellikle ilk üç ayda bulantınız fazlaysa yolculuk sırasında kusmalar meydana gelebilir. Bulantı önleyici ilaç tavsiyesi alın.

Otururken rahat edebileceğiniz, bol kesimli kıyafetler ve rahat bir ayakkabı seçin. Mantar enfeksiyonlarından korunmak ve sıkıntısız bir yolculuk için dar kesimli kot ve pantolonlar ile sentetik giysilerinden uzak durun.

Yolculuğa başlamadan önce mutlaka tuvaletinizi yapınız. İdrarınızı uzun süre tutmanız enfeksiyona yol açabilir. Bunun için mola yerlerini iyi değerlendirin ve idrarınız gelsin veya gelmesin mesanenizi boşaltın.

Sizin aç kalmanız bebeğinizin aç kalması anlamına gelir. Bu nedenle öğün kaçırmamaya dikkat edin. Yeme düzeninizi değiştirmeden, uygun içerikli gıdaları yanınızda bulundurmayı unutmayın.

Vücudun susuz kalması, özellikle gebelikte, oldukça zararlı bir durumdur. Yaz günlerinde bol sıvı almaya özen gösterin, ancak yolculuk sırasında karşılaşacağınız, kaynağı belli olmayan çeşmelerden asla su içmeyin.

Uzun süre oturmak bacaklardaki kan dolaşımını olumsuz yönde etkileyecektir. Ayak ve bileklerde şişmeler meydana gelebilir. Bu nedenle her 1.5-2 saatte bir hafif yürüyüş yapmalısınız.

Uzun yolculuklarda, bacak germe egzersizleri de işe yarayacaktır. Oturur pozisyonda, bacaklarınızı iyice ileriye doğru uzatın, topuklarınız merkez olacak şekilde ayağınızı yavaşça kendinize doğru kuvvetice çekerek, baldır kaslarınızı gerin. Daha sonra ayak bileklerinizi sağa sola çevirin ve parmaklarınızı açıp kapatın.

Tatil beldelerinde, düşme ve darbe risklerinin yüksek olduğu her türlü spor ve fiziksel aktiviteden uzak durmalısınız. Tenis, paten, ata veya bisiklete binmek, su altı dalışı, su kayağı, snow-boarding, kayak, rüzgar sörfü, yamaç paraşütü gibi sporlar taşıdıkları travma riskleri nedeni ile gebelik sırasında uygun değildir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP