Ergüzel, Merkez Bankası’nın 2023 yılı zararını değerlendirdi

Ergüzel, Merkez Bankası’nın 2023 yılı zararını değerlendirdi

Merkez Bankası Zararı ve Ekonomik Yansımaları

ABONE OL
Nisan 16, 2024 12:20
Ergüzel, Merkez Bankası’nın 2023 yılı zararını değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adaletin Aydınlığı Partisi Genel Başkanı Altuğ Ergüzel, Merkez Bankası’nın 2023 yılı zararının ülke ekonomileri üzerinde değerlendirildiğini söyledi. Açıklanan 818,2 milyar liralık rekor zararın bir vatandaşa ciddi bir mali yük olarak mümkün olduğunu ifade etti. Ergüzel, Türkiye’nin bireylerinin yaklaşık 9 bin 514 lira zararla karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, ekonomik durumun vehametinin ortaya çıktığını ortaya koydu.

Ergüzel, “Merkez Bankası’nın rekor kârı ve net rezervleri açık, Türkiye ekonomisinin ne kadar kötü yönetildiğinin açık bir göstergesidir. Milletimiz, bu kötü yönetimin faturasını yüksek vergiler, artan yoksulluk ve ekonomik koşullar şeklinde göstermektedir.” dedi.

Adaletin Aydınlığı Partisi lideri Ergüzel, performansı ekonomi yönetimindeki başarısızlığını eleştirerek, “Millet fakirleşiyor, Merkez Bankası zarar ediyor, ekonomi tarihi bir yükün altında inim inliyor. Kendini ekonomist olarak tanıtan ve kalıcı talih kuşlarının politikaları, Türkiye’nin zayıflığından dolayı itmiştir.” tasarruf kullanıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP