Cinsel Estetik İle İlgili Sorular

Cinsel Estetik İle İlgili Sorular

ABONE OL
Nisan 15, 2024 16:54
Cinsel Estetik İle İlgili Sorular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1. Cinsel Estetik nedir.
İç veya dış cinsel organla ilgili yapılan ameliyatlardır.

2. Hangi ameliyatlar yapılır.
Bayanlarda cinsel organ büyük ya da küçük dudaklarda küçültme ( labioplasti ), büyütme, dolgunlaştırma şeklinde yapılan ameliyatlardır. İç cinsel organa ise vajina daraltma, vajina yenileme ameliyatları yapılabilir. Özellikle doğum sırasında genişleyen vajina, cinsel ilişkiden alınan hazzın azalmasına neden olabilir. Doğum sırasında aşırı gerilen ve genişleyen vajina doğum sonrasında eski çapına küçülmeyebilir. Ya da ilk doğumda yapılan epizyotomi kesisinin uygun dikilmemesi, dikişlerin açılması da buna neden olabilir. Bu durumda vajen dokusunun uygun kısımlarından iç örtüsü (mukoza) ve bir miktar kas dokusu çıkarılarak dikilir ve daha gergin hale getirilir. Dış cinsel organla ilgili en sık iç dudakların büyük veya sarkık olması durumunda küçültme (labioplasti) yapılır. Dış dudakların yetersiz ya da ince olması durumunda da kalınlaştırma yapılabilir.

3. Labioplasti ameliyatı sonradan belli olur mu.
Ameliyattan hiçbir iz kalmadığı için belli olmaz. Dikişler eriyen tipte olduğundan dikiş alma problemi yoktur. Kızlık zarına zarar vermez.

4. Labioplasti ameliyatından sonra hastanede yatmam gerekir mi.
Labioplasti lokal anestezi ile yapıldığı için hastanede yatmak gerekmez. Bir süre dinlendikten sonra evinize gidebilirsiniz.

5. Vajina daraltma ya da vajina estetiği ameliyatı nasıl yapılır.
Lokal veya genel anestezi ile vajen uygun kısımlarından doku çıkarılarak dikilir ve daha gergin hale getirilir. Ameliyat olduğunuz belli olmaz, iz kalmaz.

6. Cinsel estetik ameliyatından ne kadar süre sonra normal yaşantıma dönebilirim.
Ameliyattan 1-2 gün sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz. Ancak labioplastiden 3-4 hafta sonra, vajen daraltmadan 4-6 hafta sonra cinsel yaşantı başlayabilir.

7. Ameliyattan sonra kanama olabilir mi.
Cinsel estetik ameliyatından sonra bir hafta kadar adet kanamasından daha az damla şeklinde kanama olabilir.

8. Vajina daraltma ameliyatından sonra cinsel ilişki ne kadar yasaklanır.
Vajina daraltma ameliyatından sonra cinsel ilişki altı hafta yasaklanır. Bu sürede vajina bölgesi temiz tutulmalı, sık sık ped değiştirilmelidir. Ameliyat sonrası antibiyotik ve ağrı kesici kullanılır. Ameliyat sonrasında bir hafta kadar hafif sızıntı şeklinde ya da damla şeklinde kanama olabilir

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP