4 Adımda Selülitlerden Kurtulun!

4 Adımda Selülitlerden Kurtulun!

ABONE OL
Nisan 27, 2024 06:00
4 Adımda Selülitlerden Kurtulun!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Selülitten kurtulmak imkansız değil. Doğru adımları atarak kusursuz bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Kış mevsiminin bu denli soğuk ve uzun geçmesinin ardından bahar mevsimini pek de yaşayamadan yaz aylarına geçiş yapacağız anlaşılan.

Mayo sezonunu gururla açabilmek, selülitleri dert etmeden güzel bir yaz geçirmek için önleminizi şimdiden almaya başlayın. Bunun için sizlere dört basit fakat temel adımı sunmak istedik…

Selülitin baş düşmanı, su!

Bilim adamları bireylerin su tüketimiyle ilgili tartışmalar yapadursun, bilinen ve atlayamayacağımız bir gerçek var ki su, selülitlerin baş düşmanı. Su tüketiminiz ne kadar çok bilemiyoruz ama selülitlerden uzun vadede kurtulmak istiyorsanız günde 8 bardak su tüketmeye alışmalısınız. Başlangıçta suyu sabah ve akşam saatlerinde 3’er bardak, öğle saatlerinde 2 bardak olarak tüketmek, daha kolayınıza gelebilir.

Yediklerinize biraz daha dikkat

Vücudunuzdaki bazı hormon ve toksinler, istenmeyen selülitlere sebep oluyor. Yediklerinizin selülit oluşumuna katkıda bulunmak istemiyorsanız, işlenmiş gıdalardan uzak durmalısınız. Sebze ve meyveleri yaşantınıza çok daha fazla dahil etmelisiniz. Trans yağlara, fast-food tarzı yiyeceklere elveda demeli, tuz ve şekeri mutlaka azaltmalısınız.

Harekete geçme zamanı

Bikininizi gönül rahatlığıyla giyip kumsalda sereserpe güneşlenmek istiyorsanız, kış mevsiminin en büyük getirilerinden biri olan ‘hareketsizlikten’ kurtulmaya kendinizi şimdiden alıştırmalısınız. Selülit demek yağ demektir, dolayısı ile selülitten kurtulmak istiyorsanız, vücudunuzdaki yağlardan da kurtulmalısınız. özellikle bisiklete binmek, koşu, yürüme, yüzme ve dans etme gibi yağ yakmaya yönelik kardiyo egzersizleri, sizin için çok daha avantajlı olacaktır. Egzersizleri uzun dönemde devam etttirebilmeniz için biraz da Güce ihtiyacınız olacak. Size güç kazandıracak olan ağırlık kaldırma egzersizlerini de haftada iki üç kez, aralıklarla tekrarlayabilirsiniz.

Selülit kremleri deneyin

Selülit, fiziksel olarak fit olup spor yapan, ideal kilosunda olan insanlarda bile görülüyor. ‘Sadece krem kullanarak selülitlerden kurtulabilirsiniz’ demek de tabii ki inandırıcı ve doğru bir bilgi olmaz. Selülit kremlerine geçici bir çözüm olarak yönelebilirsiniz. Krem kullanmadığınızda maalesef geri gelebilirler. Selülitlerle savaşta yukarıda değindiğimiz gibi, yediğiniz içtiğinizden yemek saatlerine, fiziksel aktiviteden genetik mirasa kadar birçok faktör var.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP