Tamer Mandalinci’den Akbelen’e destek

Tamer Mandalinci’den Akbelen’e destek

Bodrum Baskan Adayi Tamer Mandalinciden Akbelen Direnisine Destek

ABONE OL
Mart 19, 2024 12:09
Tamer Mandalinci’den Akbelen’e destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, Akbelen’in maden sahasına dönüştürülmesine karşı mücadele veren İkizköy Halkına ve çevrecilere destek verdi.

Başkan Adayı Mandalinci, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, Belediye Meclis Üyesi adayları ve partililerle, İkizköy’e gitti. Akbelen Mevkiinde maden sahası girişinde toplanan köylüler ve çevre örgütü temsilcileriyle görüşen Mandalinci, Akbelen için verilen mücadelede yanlarında olduklarını bildirdi.

Akbelen ormanları ve zeytinliklerinin maden sahasına dönüştürülmesi amacıyla geçen hafta verilen Acele Kamulaştırma Kararı’nın ertesi gün iptal edilmesini “seçim öncesi erteleme” olarak yorumlayan çevre örgütü temsilcileri, yaşananların bir tiyatro oyunu olduğunu belirtti.

Küresel iklim krizinin etkilerini kuraklıkla, susuzlukla, yangınlarla ve agresif hava koşullarıyla yakından yaşandığı bir dönemde, ormanlık alanların rant uğruna yok edilmesine, yeraltı su kaynaklarını yok edecek maden çalışmalarının karşı sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci burada verilen mücadelenin her zaman yanında olacaklarını belirtti.

Orman alanı girişinde önlem alan jandarma ekipleri, yapılan görüşme sonrası grubun alana girişine izin verdi. Köylüler ve çevreciler slogan atarak jandarma eşliğinde maden sahasına çevrilmek istenen alanda yürüdü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP