Sadullah Kısacık: İstiklal Marşımız Millî Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Sadullah Kısacık: İstiklal Marşımız Millî Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında millî bir değer olduğu vurguladığı İstiklal Marşımız için Kısacık, “Milletimizin, kendine has millî bir değeri ve Cumhuriyetimizin manevî tapusudur”, dedi.

ABONE OL
Mart 12, 2024 09:59
Sadullah Kısacık: İstiklal Marşımız Millî Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya’da yaşayan tüm milletlerin karakterine, toplumsal anlayışına, tarihine ve kültürüne dayanan kendine has değerleri olduğu gibi Türk milletinin de kendine has değerleri olduğunu ifade eden Kısacık, İstiklal Marşımızın, milletimizin ortak değeri olduğunu belirterek, “Her milletin olduğu gibi Türk milletinin de kendine has millî değerleri vardır. İstiklâl Marşımız da, milletimizin kendine has millî bir değeridir. Çünkü özlü sözleriyle, kaleme alındığı dönemde milletimizin vatanına ve bayrağına olan sevgisini ve bağlılığını, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunu ve bu değerler için büyükten küçüğe tüm milletin hiç düşünmeden vatanı için canını verebileceğini oldukça etkili bir şekilde anlatmaktadır”, diyerek İstiklal Marşımızın milli mücadelemizin manevi güç kaynakları arasında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.

İstiklal Marşımızın, milli mücadelemizle birlikte kazanılan bağımsızlığımız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla bir kimlik haline geldiğine de değinen Kısacık, “İstiklâl Marşımız, Türk milletinin geçmişi ile arasında kurulan önemli bir bağdır. Türk milletinin millî birlik ve beraberliğinin simgesidir. Bizi başka toplumlara tanıtan, kendimizi başka toplumlarla karşılaştırmamıza imkân veren ve milli mücadelemizin haklı bir dava oluşu gibi gerçekliği tarihle ispatlanabilen birçok hususta başka toplumları ikna etmemize olanak veren bir meşruiyet unsurudur”, sözleriyle İstiklal Marşımızın, “Cumhuriyetimizin manevî tapusu”, olduğunu söyledi.

İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’a da mesajında yer veren Kısacık,: “Mehmet Akif Ersoy; derin kültürlü, milletinin ızdırapları ile beraber ortak değerlerini de samîmî olarak hisseden, gerçek bir vatan evladı olarak yaşamış bir şairidir. İşte bu sayede milletimizin tarih şuuru, sağlam karakteri, doğruluk, adalete bağlılık, başarıya olan sarsılmaz inanç gibi manevi değerleri bünyesinde barındıran, millî kimliğimizin dinamiklerini yansıtan İstiklal Marşımızı kaleme alabilmiştir. Ben bu duygu ve düşüncelerle Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bu cennet vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum”, ifadeleriyle mesajını tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP