Başkan Alemdar Öztürk’ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Alemdar Öztürk’ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

ABONE OL
Mart 6, 2024 14:20
Başkan Alemdar Öztürk’ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ceyhan Belediye geçmiş dönem Belediye Başkanı ve İYİ Parti Ceyhan Belediye Başkan Adayı Alemdar Öztürk 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya kadınlarının eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin simgesidir dedi.

Başkan Alemdar Öztürk 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Dünyada ve ülkemizde temel eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, toplumsal yaşama katılım, zorla evlilik, okuma-yazma oranı gibi birçok gösterge, kadınların ayrımcılık ve eşitsizlik gördüğünü ortaya koymaktadır.

Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır.

Hükümetimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız aracılığıyla kadınlarımıza pozitif ayırımcılık yapmış ve hak ettikleri değeri vermiştir. Hayata geçirilen projelerle, geleceğin kadınları, anneleri olan kız çocuklarımızın eğitimine önem verilmiştir. ‘Cennet annelerin ayağının altındadır’ sözünü ilke edinip, annelerimize olan sevgi, saygı ve hoşgörüyü tüm kadınlara yönelik göstermeliyiz.

Bu vesile ile başta Ceyhanlı, Adanalı kadınlarımızın olmak üzere, tüm ülkemizde ve dünyada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP