Avukat Ziya Yergök “Hiç kimse partiden aldığı gücü partiye karşı kullanamaz.”

Avukat Ziya Yergök “Hiç kimse partiden aldığı gücü partiye karşı kullanamaz.”

Hukukçular derneğinin düzenlediği avukatlar toplantısında Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin meslektaşları ile bir araya geldi.

ABONE OL
Mart 21, 2024 17:53
Avukat Ziya Yergök “Hiç kimse partiden aldığı gücü partiye karşı kullanamaz.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekin konuşmasında; “Adaletin sağlanması için çalışan, ülkemizin ve toplumumuzun geleceği için demokrasi için seçim güvenliğinde ön saflarda yer alan tüm meslektaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki dönem Adana Baro Başkanlığı, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, Türk Parlamenterler Birliği Yüksek Danışma Kurulu Üyeliği, Halkevleri Genel Yönetim Kurulu Üyeliği ve TBMM XXII. Dönem Adana Milletvekilliği görevlerini yapmış olan Avukat Ziya Yergök yaptığı konuşmada Seyhan ve Çukurova adaylarının yanında durduğunu belirtti.

Yergök; Oya Tekin ve Emrah Kozay ile ilgili, “31 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını yine bu kalelere Seyhan ve Çukurova’ya dikecekler buna olan güvenimiz tamdır” dedi.

Yergök sözlerine şu şekilde devam etti;

“Duygularımı 4 anahtar kelimeyle izah etmek istiyorum; “Üzgünüm, Kızgınım, Mutluyum, Umutluyum”.

Niye üzgünüm, kızgınım? Çünkü şu an iki meslektaşımızın aday olduğu Seyhan ve Çukurova belediyeleri Cumhuriyet Halk Partisindeydi.

Biri 40 yıldır birlikte siyaset yaptığımız bir arkadaştı daha genç olanı 30 yıldır birlikte siyaset yaptığımız arkadaştı.

Parti onlara bu güveni gösterdi bu görevleri verdi. Biri 5 yıl, biri 10 yıllık belediye başkanlığı yaptı. Bu defa parti yönetiminin tercihi adaylaşmada farklı oldu farklı arkadaşlarımızı tercih etti. Bu arkadaşlarımız son derece yanlış, haksız bir tutum içerisine girdiler.

Arkadaşlarımızın tutumlarını yanlış buluyoruz bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Biz partimizin ve adaylarımızın yanındayız dedik.

Bir partili davranışı budur. Hiç kimse partiden aldığı gücü partiye karşı kullanamaz. Bu doğru değil.

İkincisi bu hem Cumhuriyet Halk Partisine karşı onlara o görevi veren Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal kimliğine karşı haksızlıktır hem de onları oy verip belediye başkanı seçen CHP seçmenine Seyhan ve Çukurova seçmenine yapılmış bir haksızlıktır.

Aday olan arkadaşlarımızdan Oya Hanım örgütten gelen insanlar yani nerden çıktı diyebileceğiniz arkadaşlar değil. 4-5 yıldır partinin kadın kolları başkanlığını yürütüyor. Adana gibi bir yerde bu işleri yürütmek müthiş özveri istiyor kadın hakları insan hakları savunuculuğu yapıyor.

Emrah Bey Çukurova adayımız olan arkadaşımız meslektaşımız il başkanlığımızı yaptı. Beraber referandum sürecinde, seçim süreçlerinde birlikte çalıştık. Arkadaşlarımızın şu anda karınca gibi çalışıyorlar. Sürekli yanlarındayız, toplantılarına katkıda bulunuyoruz. Gerçekten yüksek bir performans gösteriyorlar 31 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını yine bu kalelere Seyhan ve Çukurova’ya dikecekler buna olan güvenimiz tamdır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP