Aydın Şifalı Su Ve Kaplıcaları

Aydın Şifalı Su Ve Kaplıcaları

ABONE OL
Ocak 2, 2024 14:59
Aydın Şifalı Su Ve Kaplıcaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın Kaplıcaları: Sıcaklık 34°C
Kentin önemli dinlenme yeridir. İkisi kapalı biri açık üç yüzme havuzu vardır. Sular kalsiyum sülfatlıdır. Belediye tarafından işletilen kaplıca sinirlilik dimağ yorgunluğu nekahet hallerinde faydalıdır.

Alangüllü (Elengüllü) Uzgur Kaplıcası: Sıcaklık 61°C

Germencik ilçesine 12 km uzaklıktadır. Denizden 150 m yüksekliktedir. Birçok kaynaktan çıkar. En önemli kaynağı “kükürtlü” adı verilendir. Sular dört havuza akar ve bu havuzlarda soğuduktan sonra içine girilebilir. İçmeye elverişli değildir.

Romatizma ağrılı hastalıklar ve cilt rahatsızlıklarına iyi gelir. Ayrıca damar açıcı etkisi ile de ünlü bir kaplıcadır.

Germencik Çamur Kaplıcası: Sıcaklık 65°C (İyotlu kaynak)

Germencik ilçesi’nin 10 km. kuzeyinde Ç***öy yakınındadır. Sert killi zeminden gelen sular birçok yerde çamur oluşturur. Bu çamur ağrılı hastalıklara iyi gelir.

İki umumi havuzu altı sıra banyosu oteli vardır. Romatizma nevralji karaciğer safrakesesi ve kadın hastalıklarına şifadır.

Germencik Gümüş Kaplıcası: Sıcaklık 40-41 °C

Germencik Ortaklar köyü yakınındadır. Gümüşdağı eteklerinden yer yer granit kayaları arasından kaynayan sıcak sular birleşerek bir dere halinde akar. Banyo için suların bekletilmesine ve soğuk su ilavesine gerek yoktur. Karaciğer safrakesesi kadın hastalıklarına ve deri hastalıklarına iyi gelir.

Güzelçamlı İçmesi: Sıcaklık 19°C

Kuşadası ilçesinin güneyindedir. Kayaların dibinden çıkan şifalı bir sudur. Midenin bağırsakların çalışmasını düzenler. Yatıştırıcı bir etkisi vardır.

İm***öy Kaplıcası: Sıcaklık 36°C

Aydın İm***öy’e 5 km uzaktadır. Su kubbeli bir mağaradan kaynar. Lezzeti hoş değilse de içildiğinde mülayimlik verir. Bağırsakların iyi işlemesini sağlar. Nevralji ve sinirlerin dinlendirilmesinde banyosu iyi gelir.

Kızıldere Kaplıcası: Sıcaklık 55°C

Aydın-Denizli sınırında yer alır. İki ayrı genel havuzu vardır. İçme kürleriyle karaciğer ve safra kesesi üzerinde olumlu etkiler yapar. Şeker ve damla hastalıklarında şişmanlığın giderilmesinde faydalıdır.

Kuşadası Kaplıcası: Sıcaklık 235-26°C
Kaplıcanın içinde üç kaynak vardır. Kemerli eski kaplıca suyu 24°C’dir. Diğerleri ise 235 ile 26 derecedir. Her üç kaynak da radyoaktif özellik taşır. Havuz kürleriyle ağrılar giderilir.

Sazlık Köyü Kükürtlü Kaplıcası: Sıcaklık 335°C

Söke ilçesine 9 km uzakta Söke-Ortaklar yolu üzerindedir. Granit kayaların kapladığı bir düzlükten kaynar. Suları oldukça boldur. Kükürt kokusu uzaklardan duyulur. Ayrıca serbest CO2 gazının bulunuşu sıcaklığın 335 derece oluşu bu kaplıcaya üstün değer kazandırır.

Kalp romatizmasına romatizmalılara çok fayda sağlar.

Ortakçı Kaplıcası: Sıcaklık 50°C

Nazilli-Burhaniye yolu üzerinde Ortakçı köyü yanındadır. İki kaynaktan biri ortakçı hamamına gider. Öteki banyolara giden suyun sıcaklığı ise 74°C’dir. Kaplıcanın suları karaciğer ve safra kesesine iyi gelir. Ayrıca böbrek taşlarının oluşmasını önler.

Kızıl Ilıca

Germencik Abdurrahman Köyü’ndedir. Kaynak devamlı köpürür. Deri hastalıklarına iyi gelir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP