Vajinismus Tedavi Yöntemleri

Vajinismus Tedavi Yöntemleri

ABONE OL
Aralık 14, 2023 18:48
Vajinismus Tedavi Yöntemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vajinismus tedavi yöntemleriVajinismus tedavi yöntemleri nelerdir? sorusuna yanıt arayan vajinismus problemi yaşayan hastalar…
Hastalıklar ve tedavi yöntemleri genel isimler altında toplansa bile kişiye özel farklılık gösterir vede kişiye özel tedavi verilir, ve de hastayı görmeden bazı yorumlar yapılamaz, fikir söylenemez. Özellikle de, vajinismus gibi yoğun kaygı ve endişenin olduğu ve tedavinin hastanın kişilik özelliklerine, ona ait kaygı ve korkularına göre düzenlendiği bir problemde, zaman çok değişkenlik gösterecektir, işin mali kısmıda hastaya ayrılan zamanda verilen tedaviye göre belirlenecektir, bu yüzden kesin zaman ve mali portre verilemez zaten bunu söyeleyen biriside olsa inandırıcı olmaz. (Aynı şekilde vajinismus tedavisinin başarısı da hekimin yetenek, tecrübe, ve bilgi birikimine bağlı olduğu kadar hastanın çözüm isteği, içinde bulunduğu sosyal ve kültürel koşullar kadar eş desteği ve de bir çok şeye bağlıdır)
Bu yüzden kesinlerle konuşmak gerçekçi değildir ve vajinisimus tedavi yöntemi hastanın ihtiyacına göre belirlenir,

bazı hastalarda sadece bilgi yeterli olurken,
bazılarında davranışsal tedavi uygulanır,
bazılarında çocukluk dönemi ve anne baba ile ilişkileri içeren dinamik denilen tedavi yöntemi uygulanır,
bazılarında ise telkin yeterli olabilmektedir,
bazı hastalarda ise karma bir tedavi yöntemi uygulanır.
Yani sonuç olarak, vajinismus tedavi yöntemleri hastaya göre belirlenilir ve şekillendirilir. Kesin olan bir şey varsa tedavide hastaya duygularına göre yaklaşılmalı ve korktuğu birşeyi yapması duygusal olarak hazırlanılmadan istenilmemelidir, yoksa hasta kırılır ve tedaviyi bırakabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP