Meme (Göğüs) Büyütme Ameliyatı

Meme (Göğüs) Büyütme Ameliyatı

ABONE OL
Aralık 31, 2023 20:17
Meme (Göğüs) Büyütme Ameliyatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meme Büyütme Ameliyatı; küçük olan memeleri büyütmek, iki meme arasındaki orantıyı

sağlamak ve vücut ölçülerine en uygun meme boyutunu oluşturmak amacı ile yapılır.

Meme (Göğüs) Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır ?
Meme büyütme operasyonları, cerrahi bir işlem olup genel anestezi altında yapılır. Meme Büyütme Ameliyatlarında, memelerin hacmini artırmak için değişik yöntemler kullanılsa da en etkili yöntem silikondan yapılmış protez ve yerleştirmektir.

Ameliyat Şu Şekilde Gerçekleştirir:
Meme büyütme adayı genel anestezi uyutulur. Kişi işlem sırasında ağrı acı duymaz.
Meme altı ve bazen meme başından kesiler ile girilir. Protezin yerleştirileceği boşluk oluşturulur.
Protez yerleştirilir ve dokular uygun şekilde dikilerek ameliyat sonlandırılır.
Göğüs (Meme) Büyütme Ameliyatı Kimlere Yapılır?
Göğüs büyütme ameliyatı, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı, anestezi almasında sakınca olmayan ve sağlık durumu silikon maddeye, ameliyata engel teşkil etmeyen kadınlara yapılır.

Meme (Göğüs) Boyutu Nasıl Ayarlanır ?
Bütün estetik ameliyatlarda olduğu gibi meme büyütme ameliyatları da kişiye özel olarak planlanır. Yapılacak olan meme boyutu, hastanın kilosu, bel ve basen ölçüsü, boyu ile bir orantı oluşturacak ve doğal duracak şekilde ayarlanır. Bu ayarlamaya göre memenin kendi boyutu ve yerleştirilecek olan silikon boyutunun toplamı nasıl bir meme oluşturacaksa

tahminler yapılır ve en uygun silikon boyutu seçilir.

Meme Silikonlarının Boyut ve Şekilleri Nasıldır ?
Meme silikonları, üretilirken istenen meme şekline ve boyutuna göre tasarlanır. Meme silikonları farklı şekillerde ve boyutlarda üretilmektedir. Bu nedenle istenilen görüntü istenilen boyutta elde edilebilmektedir.

Meme silikonları; yuvarlak, yassı, su damlası gibi şekillerde; büyük, orta, küçük, çok küçük boylarda üretilmektedir.

Göğüs Büyütme Ameliyatı Sonrasında Nasıl Bir Görünüm Oluşur ?
Göğüs Büyütme Ameliyatı planlanırken hastanın beklentileri dikkate alınır. Göğüs büyütme adayının istediği boyut ve görüntü vücut ile orantılı ve cerrahi olarak gerçekleştirilebilecek ise yapılır. Burada önemli olan hastanın talep ettiği meme boyutunun yapılıp yapılamayacağıdır. Yani istenilen göğüs şekli ve boyutunun vücut ile orantılı olup olmayacağı ve cerrahi olarak yapılır yapılamayacağıdır.

Göğüs büyütme adayının istekleri göz önünde bulundurularak ve ameliyat öncesi görüşmede kişi bilgilendirilerek vücut yapısına en uygun göğüs yapılır. Bazı hastalar dikkat çekici ve iri göğüsler talep ederken bazı hastalar doğal görünümlü bir göğüs istemektedirler.

Eğer dikkat çekici bir göğüs isteniyorsa yuvarlak silikon şekli ve orta, büyük boy silikonlar tercih edilir. Fakat doğal göğüsler isteniyorsa su damlası şeklinde küçük silikonlar tercih edilmektedir.

Kaynak : Meme (Göğüs) Büyütme Ameliyatı & İstanbul & Op. Dr. İsmail Bayram

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP