Gebeliğin 24. Haftası, annedeki değişiklikler, neler olur, bebek gelişimi

Gebeliğin 24. Haftası, annedeki değişiklikler, neler olur, bebek gelişimi

ABONE OL
Aralık 5, 2023 18:54
Gebeliğin 24. Haftası, annedeki değişiklikler, neler olur, bebek gelişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gebeliğin 24. Haftasında annede ne gibi değişiklikler olur.

Bu haftalarda anne adayları sıcağa karşı duyarlı olabilirler. Bol bol su içmelisiniz.Kendinizi fazla yormadan düzenli olarak egzersiz yapmanızda fayda var.Annede karın ve göğüslerde kaşıntı , çatlaklar meydana gelebilir.Bu sorunu yaşayan anne adayları iyi bir nemlendirici veya losyon kullanarak şikayetlerini azaltabilirler.Gebelik döneminde anne adayının gözlerinde de kuruluk meydana gelebilir.Suni gözyaşı kullanılarak şikayetler azaltılabilir.

Gebeliğin 24-28. Haftaları arası şeker yüklemesi testi yaptırmayı unutmayın.

Diyabet açısından daha yüksek risk altında olanlara 100 gram glikoz yüklemesi ile OGTT adı verilen tanı koydurucu test birer saat aralıklarla toplam dört kez kan şekeri ölçümü yapılır.Risk grubunda olmayan anne adaylarına ise 50 gram glikoz ile PPG adı verilen tarama testi ile 1 saat sonra tokluk kan şekeri ölçülür.

Gestasyonel Diyabet ’in belirtileri nelerdir ( Gebelik Diyabeti )

► İdrarda Şeker (doktor ofisinde yapılan bir test ortaya)
► Olağandışı susuzluk
► Sık idrara çıkma
► Yorgunluk
► Bulantı

Gebeliğin 24. Haftasında bebeğinizin büyüklüğü ne kadardır.

Bu hafta bebeğiniz kilosu ortalama 560 gram , boyu baştan topuğa 32 cm’dir.Baştan popoya kadar olan uzunluğu ortalama 21 cm’dir.

Gebeliğin 24. Haftasında bebekte ne gibi değişikler olur

Bebeğiniz giderek şişmanlıyor.Kemik ve kas dokusu hızla gelişmeye devam ediyor.Yüzü ve vücudu yeni doğmuş bir bebeğe daha çok benziyor.Bebeğin kemik ve kaslarındaki gelişmeye paralel olarak hareketleri güçleniyor.Bu haftadan itibaren bebeğinizin kalsiyum ihtiyacı artacaktır.

Bebeğiniz sesleri daha rahat duymaya başlar.Sürekli yüksek sesli ortamlarda bulunuyorsanız bu bebeğiniz açısından potansiyel bir tehlike olabilir,

Bu haftanın önerileri

Eğer mide ekşimesi , yanması şikayetiniz varsa yemek öğünlerinizi çoğaltın , öğünlerde yediğiniz yemek miktarını azaltın.Yani yemek düzeniniz üç öğün yerinde az az yemek yiyerek altı öğüne çıkartmanız şikayetlerinizin azalmasında faydalı olacaktır.

Aynı zamanda mide yanmasının en önemli nedenlerinden biride geceleri yatmadan önce yemek yemektir.Yatmadan önce yemek öğünlerini atlamanız kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Babaya Tavsiye

Baba adayı hamileliğin ilerlemesi ile birlikte annede oluşabilecek gebelik dönemi depresyonu karşı anne adayına destek olmalı.Yapılan araştırmalar gebelik döneminde her dört kadından birinin bir dereceye kadar depresyon geçirdiği yaklaşık %10’unun da önemli bir depresyon geçirdiğini gösterir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP