Çin’den ‘düşmanı uyutup düşüncelerini kontrol eden’ silah hamlesi
  • KozanBilgi.Net
  • Dünya
  • Çin’den ‘düşmanı uyutup düşüncelerini kontrol eden’ silah hamlesi

Çin’den ‘düşmanı uyutup düşüncelerini kontrol eden’ silah hamlesi

ABONE OL
Aralık 21, 2023 18:02
Çin’den ‘düşmanı uyutup düşüncelerini kontrol eden’ silah hamlesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde ABD’yle rekabette hızla yükselen Çin, savaş teknolojilerinde de düşmanı bozguna uğratabilecek yeni teknolojiler geliştiriyor.

Çin’in “düşmanın uykusunu getirip düşüncelerini kontrol eden” yeni bir silah üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Washington Times gazetesinin haberine göre, Çin Halk Kurtuluş Ordusu teknolojik silahlarla ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Konvansiyonel silahlar olmadan savaş kazanmayı sağlayacak silahlar arasında, düşünce kontrolü sağlayan cihazlar da bulunuyor.

Biyolojik içerikli bu silahlar düşmanı uykulu hale getiriyor, algısını ve dikkatini zayıflatıyor. Bu yolla karşı tarafın karar verme süreçlerini aksatmayı amaçlayan Çin, ayrıca askerlerin düşünceleriyle kontrol edilebilen ve düşmanı manipüle edebilen silahlar da geliştiriyor.

Genetik ilaçlar içeren silahlar, düşmanın duygusal ve bilişsel algısını yerle bir ederek savaş alanında üstünlük sağlıyor.

YAPAY ZEKAYI DA KULLANIYORLAR

Batılı araştırmacılar, kaleme aldıkları “Bilinç Çağı’da Savaş: NöroSaldırı ve Çin Halk Ordusu’nun Gelişmiş Psikolojik Silahları ve Taktikleri” başlıklı rapora göre Çin, yeni silah üretimi için yapay zekayı, beyin-bilgisayar arayüzlerini ve yeni biyolojik silahları etkili bir şekilde kullanıyor.

Geliştirilen yöntemler aradında dikkati artıran gözlükler, düşman askerlerinin beynini etkileyen radyo dalgaları gibi silahlar da bulunuyor.

Çin ordusu geçen yıl yayınladığı bir raporda, gelecekteki savaşlarda yeni yöntemler kullanılacağını ve asimetrik güç için yeni silahlar geliştirildiğini vurgulamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP