Akne ve Sivilce İçin Ev Yapımı Tedaviler

Akne ve Sivilce İçin Ev Yapımı Tedaviler

ABONE OL
Aralık 25, 2023 14:43
Akne ve Sivilce İçin Ev Yapımı Tedaviler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bal

Antiseptik ve nemlendirici özellikleri ile bal, büyük bir kurtarıcıdır. Problemli bölgeye uyguladığınız balı 30 dakika beklettikten sonra su ile durularsanız, birkaç gün içinde akneden eser kalmayacaktır. Balı durularken önce sıcak sonra soğuk su kullanın ki gözenekleriniz sıkılaşsın.

Limon suyu

Limonun asidik yapısı akne tedavisinde işinize yarayacaktır. Limon, gözeneklerin içindeki kirleri alır ve sebumu sertleştirir. Bir dilim limonu alın ve akne sıkıntısı yaşadığınız bölgeye uygulayın. Birkaç saat bekletin ve sonra yüzünüzü su ile durulayın.

Aloe vera suyu

Günde 2 kere aloe vera suyunuzu sorunlu bölgeye sürün. Aloe vera suyu, akneden dolayı ortaya çıkan yara izlerini de iyileştirecektir.

Diş macunu

Yatmadan önce, sivilcenizin üzerine, küçük bir parça diş macunu sürün. Diş macunu şişmeyi alacak ve sivilceyi kurutacaktır. 1-2 güne aknenizden eser kalmaz.

Salatalık

Salatalığın soğutucu ve yatıştırıcı özelliği akne tedavisine yardımcıdır. Küçük bir adet salatalığı blendırdan geçirip, macun haline getirin. İçine 1 çay kaşığı yoğurt katın ve problemli bölgeye sürün. Yarım saat ya da 1 saat beklettikten sonra durulayın.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı (tea tree oil) antiseptik görevi görerek, zarar görmüş cilt hücrelerini ortadan kaldırır. Bakterilerle savaşan hücreler yaratarak akneyi tedavi eder. Günde 3 kere birer damla çay ağacı yağını sivilcenizin üzerine uygulayın.

Üzüm

Soğuk, taze üzümü alın ve ikiye kestikten sonra üzümü aknenizin üzerine sürün. 10-15 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Bu hem acınızı alacaktır, hem de gözeneklerinizi sıkılaştıracaktır.

Portakal kabuğu

İçeriğindeki C vitamini sayesinde portakal, akneleri tedavi eder. Bir dilim portakal kabuğunu alın ve güneş altında kurutun. Kurumuş kabuğu toz haline getirin ve içine su ekleyerek macun kıvamına getirin. Daha sonra sorunlu bölgeye sürün ve 10-15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü sıcak su ile yıkayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP