Kalp bazen doğuştan bazen de sonradan husule gelen sağlık problemlerinden etkilenerek kişide ağrı ve benzeri şikayetlere sebep olabilen bir organımızdır. Yaşam organımız olan kalpte husule gelebilecek her türlü sorun hayati tehlike taşıyabileceği için kalpte hissedilen sorunlar keinlikle hafife alınmamalıdır. Mütenevvi sebepler kalpte ağrıya ve benzeri durumlara yol açabilir, dikkatli olmakta ve tedbir almakta fayda var. Peki kalp ağrısı yaşadığımız zaman nasıl tedbir almalıyız, ne yapalıyız diyorsanız, yanıtı yazımızın devamında.
Kalp ağrısında yapılası gerekenler
Uzman hekimler yorgunluki aşırı efor sarfetme, stres, düzensiz bir hayat, sinir bozukluğu, şiddetli romatizma gibi mütenevvi sağlık problemlerinin yol açtığı kalp ağrısı durumunda bireylerin sakin kalmalarını, hiçbir şeye sinirlenmemeli, stres yapmamalarını önermekteler. Bunlara dikkat etmenin yanı sıra kalp ağrısı çeken hastalar kesinlikle sigaradan uzak durmalı ve fazla kilolarından da kurtulmalıdırlar. Yorucu işler yapamak, uyku düzenine dikkat etmek, yağlı gıdaları tüketmemek, bol taze sebze ve meyve tüketmek, yoğurt yemek, yemeklerde mısırözü, ayçiçeği veya haşhaşyağı kullanmak, yemekleri tuzlu yapamak da, kalp ağrısının geçmesi için uyulması gereken öneriler arasındadır.
Kalp ağrısını tetikleyen hususlar arasında yer alan her türlü olumsuzluklardan uzak duralısınız.hergün bir önceki günden daha iyi olduğunuza inanmalı ve psikolojinizi yüksek tutmalısınız. Ayrıca kabız olmaktan kaçınmalı, çürük dişlerinizi tedavi ettirmelisiniz.
SÜRMANŞET
6 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.