Stresle Savaşmanın En İyi Yolu

Stresle Savaşmanın En İyi Yolu

ABONE OL
Ekim 16, 2023 15:02
Stresle Savaşmanın En İyi Yolu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Stres günümüz insanının en büyük sorunlarından biridir. Yüzyılın en büyük sorunu olan stres psikolojik olarak verdiği zararların neticesinde biyolojik yıkımlara da neden olabiliyor. Stres ile baş edebilmek için yapılması gereken basit ama çok etkili bir uygulama var. Düzenli ve kararlı yapıldığında meyvelerinin alınabileceği bu uygulamanın adı meditasyon.

Meditasyon Stresi Yok Eder.

Bir köşeye çekilip sessizce bir objeye odaklanmak ya da bir soruya bir nefese odaklanmak kişiyi sakinleştiren en iyi yoldur.
Günde sadece 15 dakika ile başlayarak;
İkinci hafta 30 dakika
3. Hafta 40 dakika meditasyon yapmak stresle başa çıkmanın en iyi yoludur.

Nasıl Meditasyon Yapacağım?

Loş ve sessiz bir odaya çekilerek ister bağdaş kurun isterseniz uzanarak nefesinizi izlemeye koyulun. Nefes alış verişlerinizi izleme çalışması ; stres yaratan gerilimli zihninizin volümünü düşürecektir. Böylece üzerinizdeki baskı ortadan kalkacaktır.

Meditasyon bin yıllardır uygulanagelen bir yöntemdir. Sadece stresle başa çıkmak için değil aynı zamanda kişinin kendini tam anlamıyla tanımasını sağlayan bir uygulamadır. Kişi bu uygulamaları yaptıkça ve uygulamalarda derinleştikçe bu dünyada gerçekten strese değecek hiçbir şeyin olmadığını algılamaya başlar. Hayat gelip geçicidir ve başa gelen her ne ise geçmek zorundadır. Bu idrak yavaş yavaş kazanılmaya başlanır. Daha sonra hayatın diğer bölümlerinde yaptığınız meditasyon sürelerini günde 2 saate çıkarabilirsiniz. Uzak doğu bilgeleri günde 16 saate varan meditasyonlar yapabiliyorlar. Elbette günümüzün yoğun insanı için bu imkansız gibi gelebilir ama buna gerek de yoktur. Farkındalık kazanıldıktan sonra her an tetikte olmaya başlayan insan olaylara daha dikkatli ve duyarlı bakmaya başlar. Sezgileri güçlü olmaya başlar. Başa gelen olumsuzlukların içinde de bi “hayr” saklı olduğunu anlar. O nedenle gerilim yüklenmez. Gerilim-stres bize çok büyük zararlar verir. Şu ana kadar stresin en ufak bir yararını görebilen yoktur. Kişisel gelişim konusunda zirveye çıkmak yine meditasyon uygulamaları ile olmaktadır. Kişi daha önce hiç tanışmadığı sınırsız içsel kaynağı ile tanışmaya başlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP