Prezervatifin Yararları ve Zararları

Prezervatifin Yararları ve Zararları

ABONE OL
Ekim 1, 2023 09:04
Prezervatifin Yararları ve Zararları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prezervatifin zararları, doğum kontrolü için tercih edilen prezervatif bebek istemeyen aileler için oldukça faydalıdır. Ancak prezervatifin sakıncalı olduğu durumlarda vardır. Özellikle kullanım süresi ve sıklığı kişilerin sağlığı açısından son derece önemlidir. Prezervatif kullanmak isteyen kişilerin rahat olması ve kendilerini kasmamaları gerekir. Aksi halde prezervatifin ucu yırtılabilir ve sperm dağılımı gerçekleşebilir. Son kullanma tarihi geçmiş olan prezervatifler ilişki esnasında kullanılmamalıdır. Kişilerde enfeksiyonlara neden olabilir ve genital bölgenin hasar görmesine yol açabilir.

Prezervatifin Zararları

Cinsel ilişkide tercih edilen prezervatifin kaliteli ve sağlam olması gerekiyor. Aksi halde cinsel temas ile bulaşan AİDS ve Hepatit gibi hastalıkların bulaşmasına yol açabilir. Özellikle kullandıktan sonra kişinin yırtılma gibi sorunlar olup olmadığını anlamak için kontrol etmesinde fayda olacaktır.
Cinsel ilişki sırasında kişiyi kesintiyi uğratabilir ve bu da kişide strese yol açabilir.

Her ilişki sırasında kullanılmamış yeni kondum tercih edilmelidir. Kullanılmış olan kondom sağlam olamayacağı gibi istenilen güvenceyi de veremeyebilir.

Prezervatif kullanımından sonra sağlam olup olmadığını kontrol etmek gerekir. bazı kalitesi düşük markalarda uç kısmında delik olabilir.

Prezervatif kullanırken kişinin krem gibi yumuşatıcı ürünler kullanmaması önerilir. Bu durum karşı partnerin sağlığını tehdit edeceği gibi vajinal sorunlara da yol açabilir.

Prezervatifin Faydaları

Bebek istemeyen aileler için iyi bir korunma yöntemi olabilir.

Cinsel yolla bulaşacak olan hastalıkların engellenmesi açısından faydalıdır.

Prezervatif kullanımı için her hangi bir sağlık kuruluşundan yardım almanıza gerek kalmaz. Her kişi rahatlıkla kullanabilir.

Sağlık için her hangi bir yan etkisi olmadığı gibi gönül rahatlığı ile tercih edilebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP