Seks sözlüğü

Seks sözlüğü

ABONE OL
Ekim 1, 2023 09:03
Seks sözlüğü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seks aslında tek bir kelimeden öte derin bir kültürü arkasında barındırıyor. Eminiz aşağıdaki listede hayatınızda ilk defa duyduğunuz birçok kelime olacak.
Yazı: Deniz Gürlek

Afrodizyak
Afrodizyak kelimesinin kökeni Yunan mitolojisindeki aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’e dayanıyor. Bir efsaneye göre Afrodit, her gece birlikte olacağı erkeğe, onun cinsel gücünü artırıcı ve uyarıcı bitkisel içecekler ve karışımlar hazırlarmış. İşte bu nedenle uyarıcı etkisi olan karışımlara ‘afrodizyak’ adı verilmiş.

Love ring
İlişki sırasında erkeğin penisinin üzerine taktığı, kadının daha çok zevk almasını sağlayan aksesuar.

G noktası
Dölyolunun bitişinde ön duvarda olduğu iddia edilen G noktasının varlığı hala bir tartışma konusu. Vajinal orgazmı savunanlara göre, çok ufak olan bu noktaya ilk dokunulduğunda, yoğun bir işeme güdüsü duyulmakta, ancak ilk 10 saniye içinde bunun yerini cinsel güdüler almakta. Çoğu kadın bu güdüsünü bastırmak için
psikolojik olarak kendini çok fazla kasıyor ve bu nedenle G noktası vasıtasıyla yaşayacağı orgazmı yaşayamıyor.

Paddle
Seks oyuncağı olarak tasarlanan, küçük kırbaca benzer bir aksesuar.

Ginseng
Binlerce yıllık Çin tarihinde ilaç yapımında kullanılan bu şifalı bitki, kan damarlarını genişleterek ereksiyona yardımcı oluyor, cinsel performansı ve isteği artırıyor.

Vanilya seks
Herhangi bir özellik veya fantezi içermeyen, klasik, normal heteroseksüel cinsel ilişkiye deniyor.

Çikolata seks
Vanilya seksin tersine fanteziler, fetiş öğeler içeren seks.

Kinky
Çikolata seks sırasında giyilebilecek veya kullanılabilecek kırbaç, deri aksesuar ve benzeri fetiş öğelerin geneline verilen isim. Bu yüzden çikolata sekse kinky seks de deniyor.

Femdom
’Female domination’ın kısaltması, yani kadın hakimiyetini anlatıyor. Bu tür ilişkide kadın hükmediyor, erkek yerine getiriyor.

Gag
İleri düzey seks fantezileri için ağza takılan bir aparat.

Klitoral orgazm
Klitoral orgazm, klitorisin uyarılmasıyla oluşan orgazma deniyor. Klitoral orgazm yaşamak klitorisin yeri belirgin olduğu ve uyarmak kolay olduğu için vajinal orgazma göre daha kolay. Vajinal orgazmın varlığı zaten hala bilimsel olarak kanıtlanmadı. Bazı bilimadamları G noktasının uyarılmasıyla oluşan vajinal orgazmın varlığını kabul ederken bazıları ise orgazmın ancak klitorisin uyarılmasıyla mümkün olduğunu iddia ediyor.

Spanish fly
En ünlü afrodizyaklardan. Aslında yeşil renkli bir cins böcek. Böcek kurutulup toz haline getiriliyor ve alkolle karıştırılıyor. İdrar yollarını etkileyerek ve hassas hale getirerek cinsel yönden aşırı uyarılmaya neden oluyor ve cinsel arzuyu yükseltiyor. Erkeklerde uzun süren ereksiyon sağlıyor, kadınlarda aşırı cinsel ilişkiye girme arzusu yaratıyor. Fakat bir tür zehir olmasından dolayı, kullanıldığında böbreklerde, idrar yollarında ve cinsel organlarda tahriş ve tahribata yol açabiliyor.

Smartballs
Vajinal ve pelvik kaslarınızı güçlendirmek için ideal bir aksesuar.

Perineum
Erkeklerin anüsle testisler arasında kalan bölgesine verilen isim. Oral seks sırasında parmaklarla bu bölgeye basınç uygulamak, partnerinizin alacağı zevki artırıyor.

Fetişizm
Kelimenin kökeni Portekizce’de büyülü nesne anlamına gelen feiticio. Bugün fetişizm, cinsel anlam taşımayan ama kişi için cinsel çekicilik kazanmış bir nesne ile cinsel doyum tutkusu olarak tanımlanıyor.

Trysexual
Seksle ilgili her şeyi bir defalığına da olsa denemek isteyecek kişileri tanımlamak için kullanılıyor.

Pasties
Göğüs uçları için üretilen bantlar. Püsküllüden yıldız şeklinde olana kadar birçok farklı çeşidi var.

Deep throat
Dünyanın ilk ***** filmi olarak da ünlenen Deep Throat, klitorisi boğazında olduğu için ancak oral seks yoluyla orgazm olan bir kadının öyküsünü anlatıyor. O günden beri oral seks konusunda önemli terimler arasında.

Kegel egzersizleri
Kegel egzersizleri, pelvis kaslarını güçlendirdiği için seks sırasında cinsel hazzı artırıyor. Öncelikle pelvis kaslarını keşfetmek gerekiyor. İdrar yaparken yarıda kesmek istediğinde kullanılan kaslar pelvis kasları. Yapılması gereken, bu kasları her gün düzenli olarak çalıştırmak. Üstelik bu egzersizler gün içinde her yerde rahatlıkla yapılabilir. Merak etmeyin dışarıdan bu egzersizleri uyguladığınız anlaşılmaz. Pelvis kaslarınızı 3-10 saniye süreyle kasın ve bu kadar bir süre ara verin. Bunu arka arkaya 5-10 kez uygulayın. Günde beş kez yapmak, egzersizlerden maksimum fayda görmeyi sağlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP