Kokuların Cinselliğe Etkisi

Kokuların Cinselliğe Etkisi

ABONE OL
Ekim 1, 2023 08:42
Kokuların Cinselliğe Etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hattat Hastanesi Cinsel Fonksiyon Araştırma Bölümü’nden Prof. Dr. Halim Hattat ve Uzm. Psikolog Meliha Karayay kokunun sekse olan etkisini açıkladı.

KADIN VE ERKEĞİN KOKUSU BİRBİRİNDEN FARKLI MI?

Halim Hattat herkesin ten kokusunun farklı olduğunu söylüyor. Kadın ve erkeğin ten kokusu hormonal yapılarından dolayı birbirinden farklı. Bu koku terle birleştiğinde ortaya çıkan koku karşı cinsin ilgisini çekiyor. Bu yüzden uniseks parfümler yerine kadın ve erkeğe özgü parfümler tercih edilmelidir.

CİNSEL ÇEKİCİLİK NE TÜR KOKULARLA YAKALANABİLİR?

Cinsel çekimi yakalamak için karşı cinsi uyaran kokular tercih edilmelidir. Tabi bu kadının yaşına göre değişebiliyor. Menopoz dönemindeki kadınlar partnerini etkilemek için kokuları daha yoğun kullanmalıdır. Genç bir kadın ise yoğun kokuya çok gerek duymaz.

SEKS VE KOKU ARASINDA NASIL BİR İLİŞKİ VAR?

Cinsel etkileşim ve arkasından gelişen cinsel uyarılar, merkezi sinir sistemi desteğiyle bir sonraki aşama olan cinsel uyarılma dönemine izin verir. Bu da merkezi sinir sisteminin hormonal uyarımlarıyla olur. Böylelikle cinselliğe bir bütün olarak baktığımızda; seks ve koku arasında güçlü bir bağ vardır.

KOKULAR AŞIK OLDUĞUMUZ İNSANI SEÇMEMİZDE NE KADAR ETKİLİ?

Herkesin kendine ait özel bir kokusu vardır. Canlılar kokularıyla haberleşir adeta. Vücuttan salgılanan feromon maddesiyle kişiler birbirinin kokularından etkileniyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP