Kadında İstek Bozuklukları

Kadında İstek Bozuklukları

ABONE OL
Ekim 4, 2023 08:55
Kadında İstek Bozuklukları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cinsel arzunun azalması veya yok olması. Cinsel ilişkiye ilgi duymayı sağlamayacak kadar yetersiz cinsel arzu. Cinsel arzu, bir eşle seks ilişkisine girmeyi istemektedir. Bazen, cinsel ilişki isteği azalmış olsa veya mevcut bulunmasa bile, orgazm dahil olmak üzere cinsel faaliyet gerçekleşebilir.
Ne kadar isteğin “yetersiz derecede az” olduğu tabii ki kişisel bir değerlendirmedir ve kadından kadına değişir. Eğer daha fazla cinsel arzu sahibi olmayı istediğiniz oluyorsa, büyük ihtimalle “yetersiz derecede az” isteklisinizdir.
Ortalama olarak, erkekler cinsel ilişki arzusunu kadınlardan daha sık duyarlar; eşinizin seksi sizden daha sık arzu etmesi, her zaman, sizin seks isteği yönünden bir probleminiz olduğu anlamına gelmez. Bunun yerine, ikinizin arasında istek uyumsuzluğu bulunduğunu gösterir. Böyle durumlarda, bazen danışmanlık gerekli olur. Danışmanlık sonucunda genellikle eşler arasında uzlaşma ve daha iyi anlayış doğar.
Kadında (erkekte de olduğu gibi) cinsel istek çeşitli kaynaklardan doğabilir; bunlar arasında görme duyusu, dokunma, işitme, koklama duyuları ve düşünce ve duygular vardır. Bir eşin çekiciliği ve eşler arasındaki ilişki, cinsel isteğin bulunup bulunmamasında ağır basan faktörler olabilir. Cinsel istek hayatın ileri yıllarında (ileri yaşlarda) bir ölçüde azalır.
Herhangi bir tek ilişki sırasında isteğin az olmasının veya hiç bulunmamasının bir problem belirtisi olmadığını anlamak önemlidir. Bu herhangi bir kadının başına gelebilir, son derece normaldir ve genellikle geçicidir.
Fakat zaman içinde isteğin azalması veya bulunmaması kadının kendini değerlendirmesi konusunda problemler yaratabilir ve her iki eşin de cinsel hayatına zarar verebilir.
Bunun nedeni fiziki, fiziki olmayan veya her ikisi bir arada olarak görülebilir. Fiziki olmayan nedenler arasında, eşle anlaşmazlık (uyumsuzluk) çok görülen bir nedendir; depresyon da öyle. Fiziki nedenler arasında hormon dengesizlikleri, çeşitli hastalıklar ve ilaçların yan etkileri bulunmaktadır.

TEŞHİS
Bir istek bozukluğu durumunu teşhis etmek için doktora gerek olmamasına rağmen, (kendiniz fark edebilirsiniz) doktor bunu diğer problemlerden ayırt
etmekte ve tedavi önermekte faydalı olabilir. Doktorunuz eşinizle olan ilişkiniz, fiziki durumunuz, almakta olduğunuz ilaçlar ve geçmişinizdeki hastalıklar konularında sorular soracaktır.

İSTEK BOZUKLUKLAR! NE KADAR CİDDİDİR?
Kendi başlarına, istek bozuklukları zararlı değildir. Aslında çoğu, bir evlilik veya ilişkideki geçici olaylardır. Fakat sürüp gelen bu istek bozukluğu eşlerin her ikisinin de cinsel hayatı üzerinde olumsuz etki yapabilir ve kadının kendi kişiliği hakkındaki değerlendirmesini bozabilir.

TEDAVİ
Eğer bir fiziki hastalık varsa, doktorunuz bu hastalığı tedavi eder. Bunun gibi, aldığınız ilaçların bir etkisi olup olmadığını belirlemek için ilaçları değiştirebilir veya bıraktırabilir.
Fakat en büyük sıklıkla, bu durumun nedeni fiziki değildir. Doktorunuz eşlerden birinin veya her ikisinin birden, bir terapiste gitmelerini öğütleyebilir veya isteği artırmak için bazı tavsiyelerle izlenecek belirli programlar verebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP