Hipnoterapi Ve Hakkında Bilinen Yanlışlar;

Hipnoterapi Ve Hakkında Bilinen Yanlışlar;

ABONE OL
Eylül 22, 2023 06:17
Hipnoterapi Ve Hakkında Bilinen Yanlışlar;
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hipnoz her ne kadar mitoslarda uyku tanrısı olarak geçse de aslında uyku halinin olmadıgı aksine dikkatin bir alana aşırı derecede yogunlaşıp diger alanlarda azalmasıdır.
Elektrofizyolojik arastırmalar sonucunda da hipnozun uyku hali olmadıgı açıklanmtır. Hipnoz farkli bir farkındalık düzeyidir. Dış dünyamızı saran gerçeklik düsüncesinden yavas yavas sıyrılıp,iç dünyamıza dogru yoğunlaşm,buğulu olanlari netlestirmeye çalışma halidir.
Bizim toplam bir yasamsal enerjimiz vardir.Normal bir bilinç halinde biz bu enerjiyi düünm,fikir yürütme,neden-sonuç ilşkisi bulma,çıkarımlarda bulunma gibi bilissel faaliyetlerde,oturma,kalkma,yürüme, kosma gibi bir çok fiziksel faaliyetlerde kullaniriz.Ayrica hayatımızı devam ettirebilmek için temel fizyolojik ihtiyaçlarımızı karşılamada kullanırız.Böylece toplam enerjimiz parça,parça bir çok alana dağılır.

Hipnoz halinde ise işte bu toplam enerjinin çok büyük bir kısmı iç dünyamiza dogru yönelir ve toplanir.Yani diger alanlar için enerji harcanmaz. Bu nedenle ‘hipnoz büyük dikkat toplaşımıdır’ denir. Bütün enerjiniz ve dikkatiniz sadece bu alana yöneldiginde,iç dünyanizda daha önceden farketmediklerinizbelkide bastırmış olduklarınız daha net açiga çıkar ve fark edilir.

Bu farkli zihinsel durumda olumsuz düsünce kaliplarini kırmak ve düsünceyi olumlu yöne kanalize etmek çok daha kolay olur.Çocuklugundan bu yana sürekli alınmış olunana negatif telkinler,yogunlastirilmis dikkatle ve istekle burada çözülür.Çünkü negatif düsünce kalıpları da negatif telkinlerle olusmustur.Burada yapılacak olumlu telkinler de olumlu düsünceler olusmaısını saglar. Tabii ki tüm bunlarin olabilmesi için kisinin kendini tamamen açmasi,inançli ve istekli olmasi gerekir.

Hipnoz Hakında Abartılı Düşünceler;
-Hipnozda Kendimi ve Kontrolüm Kaybedermiyim?
Hipnoz bir uyku hali olmadigi için kontrolü kaybetme söz konusu degildir.Kendi istedigi kadar kontrolü hipnozitöre verir.

-Eger Hipnozdan Çikamazsam?
Simdiye kadar böyle bir durum kesinlikle olmamistir ve literatürde böyle bir olaya rastlanmamaistir.Ancak filmlerde insanlara böyle gösterildigi için kisilerde önyargi olusmustur.Eger hipnozitör o ortamdan ayrilsa dahi kisi gece uykusuna geçer ve bir süre sonra kendiliginden uyanir.

-İstemedigim Seyler Ben Farkinda Olmadan Açiga Çikabilir mi?
Kisi hipnozdayken istemedigi seyleri söylemez ve yapmaz.Hipnoz altindayken kisinin istemedigi ve kisiligine aykiriolan seyleri yaptiramazsiniz.Eger zorlarsaniz kisi hipnozdan çikar.Bu yüzden ancak kisinin vermek istedigi bilgileri alabilirsiniz

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP