Radyoterapi Teknikeri Görevleri
Radyoterapi teknikeri radyoloji uzman hekiminin gözetimi altında çalışır. Hastanın, doktoru tarafından belirlenen vücut kısımlarının filmini çeker, Kanser hastalığının teşhisi aşamasında hastanın bilgisayarlı tomografisini çeker, Işın tedavisi görecek hastaların aygıtlarını hazırlar, tedaviyi uygular, tedavi süresince hastanın durumunu kontrol eder, kullandığı cihazların bakımını ve basit onarımlarını yapar.
Radyoterapi Teknikeri Kullanılan Malzemeler
Ultrasyon, nükleer görüntüleme, bilgisayarlı tomografi, radyodiyognostik, röntgen vb. cihazlar, çeşitli filmler, film kasetleri, enjektör ve çeşitli ilaçlar, kurşun gözlük ve paravana, film banyo tankları, kurutma dolapları, röntgen kartları vb.
Radyoterapi Teknikeri Özellikleri
Radyoterapi teknikeri olmak isteyenlerin; Fizik ve biyolojiye ilgili ve konularda başarılı, sözlü ve yazılı yönergeleri anlayabilen ve uygulayabilen, ellerini ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen, dikkatli, ayrıntıları görebilen, güler yüzlü, sabırlı ve sorumluluk duygusu gelişmiş kimseler olmaları gerekir.
Radyoterapi Teknikeri Okulu Kaç Yıllıktır
Eğitim süresi 2 yıldır.
Radyoterapi Teknikeri Diploma
Eğitimini başarı ile tamamlayanlara “Radyoterapi Ön Lisans Diploması” ve “Radyoloji Teknikeri” ve Radyoterapi Teknikeri” unvanı verilir.
Radyoterapi Teknikeri Meslekte İlerleme
“Radyoterapi” ön lisans programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Kurumlarının bünyesinde yapılan hizmet-içi eğitim programlarına katılıp meslekte meydana gelen yenilikleri mesleklerinde uygulama imkanına sahip olabilmektedirler. Bu meslekte hastalık riski fazla olduğundan meslek üyeleri erken emekli olabilmektedirler.
SÜRMANŞET
6 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.